Autor: Tiive Murdoja • 8. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Majanduskool õpetab sekretäre infotööspetsialistideks

Sellel õppeaastal avatakse Tallinna Majanduskoolis infohalduse spetsialisti eriala. Õppetöö kestab ühe aasta ja on õppijale tasuta.

Infotööspetsialisti erialal saab õppida sessioonõppes, õppetöö toimub kaks korda kuus neljapäevast laupäevani ja on õppijale tasuta. Vastu võetakse 24 õpilast.

Kooli kodulehelt võib lugeda, et infotöö spetsialisti õppekava üldine eesmärk on, et õpilased omandavad oskused ja hoiakud, mis võimaldavad töötada infotöö spetsialistina ning täiendada end erialaselt ja osaleda elukestvas õppes. Omandatud teadmised võimaldavad töötada nii era kui avalikus sektoris tagamaks teenuskeskse lähemise.

"Tallinna majanduskooli sekretäri erialal õppides on olnud võimalus valida infojuhtimise spetsialiseerumine, sealt kasvas mõte teha uus 5. taseme õppekava, mis annab võimaluse õppida infohaldust, infoteenuste korraldust ja kindlasti neile, kellele see valdkond huvi pakub minna seda veel edasi õppima ülikooli," selgitas Tallinna Majanduskooli ametnikutöö osakonna juhataja Janne Kerdo uue erialaõppe saamislugu.

Õpingute jooksul läbitakse järgmised moodulid:

- karjääri planeerimine ja ettevõtlus,

- infohalduse korraldamine,

- infosüsteemide rakendamine,

- organisatsiooni infoteenuse kasutamine.

Õppekava õpiväljundid:

- tuleb toime organisatsiooni infohalduse korraldamisega, infosüsteemide rakendamisega ja organisatsiooni infoteenuste kasutamise korraldamisega;

- tööülesannete täitmiseks omab vajalikke suhtlusoskusi, lähtub üldtunnustatud eetikanormidest ja heast tavast, organiseerib meeskonnatööd, kasutab erialast terminoloogiat eesti ja inglise keeles;

- organiseerib ja juhendab organisatsiooni digitaalselt töökorraldust, suudab toime tulla muutuste juhtimisega, kontrollib ja arendab enda ning teiste tegevust.

Vastuvõtt infotööspetsialisti erialale toimub kuni 25. augustini. Täpsem info Tallinna Majanduskooli kodulehelt.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700