Pärnumaal kontrolliti töötajate registrisse kandmist

Maksu- ja tolliamet kontrollis juulis seoses töötamise registri rakendumisega Pärnu linnas ja maakonnas 198 tööandjat, kellest 27 olid töötajad nõuetekohaselt registreerimata jätnud. Külastatud äriühingud tegutsevad peamiselt ehituses, transpordis, toitlustuses ning teenindusvaldkonnas.

Maksuhalduri vaatlustel küsitleti kokku 511 töötajat, kellest 50 olid registreerimata ning kümmekond olid registreeritud vabatahtlikuna. Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna talitusejuhi Airi Lepassari sõnul võtsid ametnikud registreerimata töötajate osas ühendust ettevõtete juhatuse liikmetega, kellest nii mõnigi registreeris oma töötajad kohe. „Samuti uurisime juhatuse liikmetelt vabatahtliku töötamise põhjuste kohta ning osad tööandjad lubasid kanded parandada ning töötamine õigesti registreerida. Kindlasti jälgime, kas nad seda ka teevad,“ märkis Lepassar.

Maksuhaldur tuletab tööandjatele meelde, et registrikanne peab vastama tööiseloomule. Kui isik saab töö eest tasu, siis sellisel juhul on tegemist juba töötamisega ja töötaja registreerimisel tuleb valida vastav töötamise liik: tööleping, võlaõiguslik leping vms.

Suuremad rikkumised tuvastati Pärnumaal ehitusobjektidel. Näiteks ühel ehitusplatsil oli alltöövõtja oma 16 töötajast jätnud üheksa registreerimata, osadel objektidel võis märgata töötajate lahkumist maksuhalduri saabumisel. „Kohustuste täitmata jätmisel toovad sellised asjaolud reeglina kaasa väärteomenetluste alustamise tööandja suhtes,“ selgitas Lepassar.

Töötamise registri vaatluste käigus viidi Uulu-Valga maanteel läbi ka kaubavedusid tegevate sõidukijuhtide kontroll, mille tulemusel tuvastati 60 juhi seast kolm registreerimata töötajat. Maksuhaldur jätkab sarnaste vaatluste läbiviimist.

Pärnumaal lisandus seoses töötamise registriga 4245 isiku töötamine, kellest 1040 on olnud töölepingu alusel registreeritud juuli algusest kuni 11. augustini. Maksu- ja tolliameti eesmärk on töötamise registri abil vähendada ümbrikupalga maksmisel otseselt töötajatele tekitatud kahju. Registrit kasutavad maksu- ja tolliamet, töötukassa, sotsiaalkindlustusamet, tööinspektsioon ning haigekassa.


Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirja tellimine