Pärnumaal kontrolliti töötajate registrisse kandmist

Maksu- ja tolliamet kontrollis juulis seoses töötamise registri rakendumisega Pärnu linnas ja maakonnas 198 tööandjat, kellest 27 olid töötajad nõuetekohaselt registreerimata jätnud. Külastatud äriühingud tegutsevad peamiselt ehituses, transpordis, toitlustuses ning teenindusvaldkonnas.

Maksuhalduri vaatlustel küsitleti kokku 511 töötajat, kellest 50 olid registreerimata ning kümmekond olid registreeritud vabatahtlikuna. Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna talitusejuhi Airi Lepassari sõnul võtsid ametnikud registreerimata töötajate osas ühendust ettevõtete juhatuse liikmetega, kellest nii mõnigi registreeris oma töötajad kohe. „Samuti uurisime juhatuse liikmetelt vabatahtliku töötamise põhjuste kohta ning osad tööandjad lubasid kanded parandada ning töötamine õigesti registreerida. Kindlasti jälgime, kas nad seda ka teevad,“ märkis Lepassar.

Maksuhaldur tuletab tööandjatele meelde, et registrikanne peab vastama tööiseloomule. Kui isik saab töö eest tasu, siis sellisel juhul on tegemist juba töötamisega ja töötaja registreerimisel tuleb valida vastav töötamise liik: tööleping, võlaõiguslik leping vms.

Suuremad rikkumised tuvastati Pärnumaal ehitusobjektidel. Näiteks ühel ehitusplatsil oli alltöövõtja oma 16 töötajast jätnud üheksa registreerimata, osadel objektidel võis märgata töötajate lahkumist maksuhalduri saabumisel. „Kohustuste täitmata jätmisel toovad sellised asjaolud reeglina kaasa väärteomenetluste alustamise tööandja suhtes,“ selgitas Lepassar.

Töötamise registri vaatluste käigus viidi Uulu-Valga maanteel läbi ka kaubavedusid tegevate sõidukijuhtide kontroll, mille tulemusel tuvastati 60 juhi seast kolm registreerimata töötajat. Maksuhaldur jätkab sarnaste vaatluste läbiviimist.

Pärnumaal lisandus seoses töötamise registriga 4245 isiku töötamine, kellest 1040 on olnud töölepingu alusel registreeritud juuli algusest kuni 11. augustini. Maksu- ja tolliameti eesmärk on töötamise registri abil vähendada ümbrikupalga maksmisel otseselt töötajatele tekitatud kahju. Registrit kasutavad maksu- ja tolliamet, töötukassa, sotsiaalkindlustusamet, tööinspektsioon ning haigekassa.


Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

BVT PARTNERS otsib BÜROOJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. juuni 2018

Uudised

Teabevara