27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bürootöö aastakonverents 2014 - professionaalide kohtumispaik!

Tule selle aasta bürootöö tippsündmusele! Sisukad ettekanded oma ala professionaalidelt + 6 praktilist töötuba. Tutvu põhjaliku kavaga siit!

Konverentsil toome teieni valiku sisukaid ettekandeid ja praktilisi töötubasid teemadel, mis on bürootöös aktuaalsed, praktilised ja vajalikud. See on suurepärane võimalus ennast kurssi viia bürootööga kaasaskäivate uuenduste ja muudatustega.

Aeg: 22.oktoober

Koht: Sokos Hotel Viru Konverentsikeskus, Viru väljak 4, Tallinn

Korraldaja: sekretar.ee

Registreerimisinfo: asub kava lõpus

Sul on võimalus valida kuue erineva töötoa vahel, mis aitavad õppida efektiivsemaid töövõtteid ja uusi oskusi, mida bürootöös läheb igapäevaselt vaja.

Oma väärt kogemustepagasit jagavad konverentsil Ericsson Eesti personalijuht Ülle Matt, BIGBANK Grupi personalivaldkonna juht Estel Pukk, Eesti Energia AS sisekommunikatsiooni juht Margita Tuulik, karjäärinõustaja ja “Terve karjäär? eestvedaja Küllike Oja, Rahvusarhiivi digitaalarhiivi projektijuht Koit Saarevet, METI personaliabi OÜ juhatuse liige ja personalitöö konsultant Tiit Kruusalu, Loovuskohviku koolitaja Inge Ojakäär, Baltimaade suurima IT koolitusfirma koolitaja Jaan Vaabel, harjumused.ee koolitaja ja harjumuste loomise meetodi maaletooja Martin Mark.

Vaata siit, kes on ennast Bürootöö aastakonverentsile kirja pannud.

KONVERENTSI PROGRAMM:

9.00-10.00 Saabumine ja hommikukohv10.00-10.10 Päevajuhi tervitus

Konverentsipäeva juhib OPTI Partnerid koolitaja Indrek Rahi

10.10-10.40 Miks  kujundada oma elu ja planeerida karjääri

Ericsson Eesti AS personalijuht Ülle Matt

Iga inimese elu on üks ja ainukordne nagu ka iga inimene ise. Paljutki oma elus ja tööelus saame kujundada meile soovitud suunas. Tänapäeval räägime karjääri planeerimisest mitte üksnes kui tööalasest edasiminekust vaid kogu elu teadlikust suunamisest ja mõjutamisest.  Unista suurelt,  võta ette konkreetsed sammud unistuste elluviimiseks ja anna endast parim iga päv – need on minu esitluse peamisteks märksõnadeks.  Astun teie ette, et rääkida oma teekonnast ja sellest, mis konkreetselt on mind eilsest tänasesse juhtinud.

Üllele on personalitöö olnud kutsumuseks ja seda teed on ta käinud pea 15 aastat. Oma tööalasest karjäärist viimased viis aastat on ta töötanud Ericsson Eestis, enne seda aga Elcoteq Tallinna ja Stora Enso Baltikumi personalimeeskondasid juhtides. Ülle tõi kunagi personalitöö juurde sekretäriamet Paikuse Saeveski ASis.

Loe intervjuud Ülle Mattiga SIIT.

10.40-11.15 Kuidas töötajana arenguvestlus enda arengu heaks tööle panna

Estel Pukk

Olulised vestlused oluliste inimestega mõjutavad meie elukulgu. Oluliselt. Kas arenguvestlus otsese juhiga liigitada oluliste vestluste alla või mitte, on igaühe isiklik otsus. Kui Sa pigem pead neid vestlusi enda jaoks oluliseks, siis on mõistlik ennast nendeks ette valmistada ja omalt poolt õnnestumisesse panustada. Minu elu- ja töökogemus juhina, personalivaldkonna ning karjäärinõustamise spetsialistina on õpetanud, et olulised asjad meie (töö)elus juhtuvad teadlike valikute, mitte juhuse või õnne tõttu. Näited elust, soovitused ja nipid on need, millest räägime.

Alates 1995 aastast on Estel projektijuhina, valdkonna juhina, juhatuse esimehena või lihtsalt vabatahtlikuna pidanud vastutama inimeste juhtimise eest. Seda nii erasektoris (AS Erahariduskeskus, AS Tallinna Vesi, AS BIGBANK) kui mittetulundussektoris (AIESEC, MTÜ Clarus, Integratsiooni Sihtasutus, SA Avatud Eesti Fond). Avaliku sektori hingeelu mõistab ta tänu haldusjuhtimise eriala lõpetamisele Tallinna Tehnikaülikoolis. Koolitaja ja kõrgkooli õppejõuna on ta olnud tegev alates 1997. aastast, keskendudes peamiselt projektijuhtimise, meeskonnatöö ja muudatuse juhtimise teemadele. Täna on Estel BIGBANK Grupi personalivaldkonna juht.

Loe intervjuud Estel Pukkiga SIIT.

11.15-11.30 Paus ja jagunemine töötubadesse

11.30-13.00 TÖÖTOAD IPersonalitöö töötuba

Töölepingu varjatud ohud

Tiit Kruusalu

Pealiskaudselt koostatud tööleping, mis sisaldab tööinspektori rahulduseks kõiki kohustuslikke tingimusi, võib jätta kriitilistes olukordades tööandja ilma vajaliku kaitseta. Lisaks töötajat kaitsvatele kohustuslikele tingimustele lubab seadus ka tööandja jaoks mitmeid lisavõimalusi, aga nende töölepingusse sissekirjutamine on jäetud tööandja hooleks. Läbi kliendijuhtumite selgitab Tiit Kruusalu, kuidas paragrahv enda ettevõtte kasuks tulemuslikult tööle panna.

Digidokumentide töötuba

Digidokumentide haldamine ja arhiveerimine

Koit Saarevet

Töötoas saame teada:

- kuidas digidokumentidega asjad väga untsu võivad minna

- millised andmekandjad peavad vastu sajandi

- kuidas mälupulga peal andmeid turvaliselt säilitada

- mis formaadis dokumentidega on kõige vähem muresid

- kuidas teha digiallkirjaga dokumendid hästisäilivaks

Karjääri töötubaKarjääriplaan kui meistriteos

Karjäärinõustaja Küllike Oja

Karjääri planeerimine mõjutab inimese elu tervikuna, olles tihedalt seotud erinevate elurollide ja teiste mõjuritega. Kui jätad oma elu juhuse hooleks, muudad selle loteriiks. Ega asjata öelda, et elu on pikk, kui me oskame teda kasutada. Tule töötuppa oma karjääriplaani meisterdama! 

Töötoas:

• tutvume erinevate elu- ja karjääristiilidega

• seame enda jaoks motiveerivaid eesmärke

• koostame tegevuskava

• leiame ja hindame alternatiive

• jagame kogemusi, julgustust ja kontakte

Loe intervjuud Küllike Ojaga SIIT.

13.00-14.00 Lõuna uuenenud Merineitsi restoranis

14.00-15.30 TÖÖTOAD II

Loova kontori töötuba

Loovus, mängulisus ja initsiatiiv juhiabitöös

Loovuskohviku koolitaja Inge Ojakäär

Töökeskkonnal ja headel suhetel on oluline mõju nii meie loovusele kui efektiivsusele.

Loova kontori töötoast saad endale:

• ülevaate loovuse olemusest ja loovuse toetamise võimalustest

• ideid positiivse, loovust käivitava töökeskkonna kujundamiseks

• nippe meeskonnatunde tugevdamiseks, kolleegide motiveerimiseks ja üllatamiseks

• väärt võtteid loovate ideede salvestamiseks

• soovitusi loova töökultuuri toetamiseks

E-posti töötubaNõuandeid e-posti efektiivsemaks haldamiseks

Jaan Vaabel

Töötoas käsitletakse järgmisi teemasid:

- nipid-trikid, mis aitavad sul igapäevatööd Outlookis paremini organiseerida

- postkast korda! ehk efektiivne meilide haldamine - lipukesed, kategooriad ja tingimusvorming

- parimad ajajuhtimise praktikad Outlookis - organiseerimine, jagamine ja head tavad

- Outlook kui meeskonnatöö vahend

Sisekommunikatsiooni töötubaPraktilised nõuanded, et sisekommunikatsioon ettevõttes tõepoolest toimiks

Eesti Energia AS sisekommunikatsiooni juht Margita Tuulik

Töötoas saab praktilise ülevaate sellest, kuidas sisekommunikatsiooni lihtsate vahenditega korraldada. Lisaks erinevate võimaluste lahkamisele kuuleme ka huvitavaid näiteid Margita kogemustest ning igapäeva praktikast.

Keskendume järgmistele teemadele:

- Sisekommunikatsioon – mis see on?

- Mis tagab sisekommunikatsiooni edu?

- Milline on parim sisekommunikatsiooni kanal?

- Kuidas saada töötajad sisekanaleid jälgima?

- Sisekommunikatsiooni arendamine – mis, millal ja kuidas?

- Juhtumite analüüsid, praktilised näited – väärtuste kommunikatsioon, siseveebi arendamine, muudatuste kommunikatsioon.

Margital on kommunikatsioonitöö kogemust ligi 15 aastat, millest valdava osa on ta keskendunud just sisekommunikatsioonile. Sisekommunikatsioon on tema kirg.Täna töötab Margita Eesti Energia sisekommunikatsiooni juhina. Tema tiimi kuulub 4 tublit sisekommunikatsiooni spetsialisti, kellega ühiselt seistakse hea selle eest, et 7000 Eesti Energia töötajat oleksid kursis kogu kontsernis toimuvaga ning tunneksid sidet ettevõttega.

15.30-16.00 Energiapaus

SUURES SAALIS16.00-16.45 Mida teha pärast motiveerivat koolitust?

Martin Mark

Saame igalt koolituselt, seminarilt ja konverentsilt motivatsiooni, et edaspidi midagi muuta ja paremini teha. Motivatsioon pole aga püsiv ja väsib nagu muskel ning mõne aja pärast võib see olla kadunud koos meie plaanidega. Teades, millest meie käitumine sõltub ja mis rolli selles mängib motivatsioon, saame teadlikult kujundada enda jaoks kasulikud harjumused, mis ei sõltu motivatsioonist. Oma ettekandes selgitan, kuidas luua uusi harjumusi ja tegutseda isegi siis, kui motivatsioon langeb.

17.00 Konverentsipäeva lõpetamine ja auhinnaloosid

OSALUSTASU: 178€ (km-ga 213,6€)

* Mitme osaleja soodustus -10%, kui ettevõttest osaleb 2 või enam inimest.

Kõige mugavam on registreerida konverentsile SIIN

või saata osaleja ja ettevõtte andmed [email protected]

või helistada registreerimiskeskusesse telefonil 667 0411.

KONTAKT

Programmijuht: Tiive Murdoja

Kirjutage: [email protected]

Helistage: 56823990

 

KONVERENTSI TOIMUMIST TOETAVAD:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700