2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva assistent suundub tööle välismaale

Veidi alla kahe aasta Äripäevas assistendina töötanud ja sel suvel Tallinna Majanduskoolis Personalitöö erialal lõpetanud Sigrid Veskiojal on lähiajal viimane tööpäev assistendina. Uus amet ja töökoht ootab Sigridit Eestist väljas. 

Sekretar.ee uuris Sigrid Veskiojalt, milline on assistendi töö Äripäevas, kuidas ühendada kooli ja tööd ning milline peaks tema arvates olema järgmine Äripäeva assistent.

Milline on assistendi töö Äripäevas?

Assistendi peamisteks tööülesanneteks on ettevõtet külastavate inimeste sõbralik ja kiire teenindamine, dokumentatsiooni haldamine, sujuva asjaajamise tagamine ning hoolitsemine, et kontor oleks varustatud vajalike bürootarvetega.

Tänaseks olen töötanud Äripäevas assistendina 1,9 aastat ning võin öelda, et selle aja jooksul olen ma väga palju muutunud ja arenenud. Töötades assistendina ei hakka mitte kunagi igav, sest iga päev on erinev ja toob endaga kaasa uusi põnevaid olukordi. Lisaks peamistele tööülesannetele on Äripäevas assistendina töötades võimalik kaasa lüüa erinevate firmasiseste ürituste korraldamisel nagu suvepäevad, jõulupidu ning muud olulised tähtpäevad.

Kas sa mäletad, mida sa ootasid ja lootsid, kui sa Äripäeva tööle kandideerisid?

Ma olin kandideerides Tallinna Majanduskooli Personalitöö eriala tudeng ning omades töökogemust vaid restorani teenindajana. Kuni viimase vestlusringini olin kindel, et minul küll ei õnnestu seda ametikohta endale saada, kuid kuna Äripäev soosib areneda soovivaid ja teotahtelisi inimesi, siis võitsin just mina assistendi kohale korraldatud konkursi.

Assistendiks kandideerimisel on eelnevast kogemusest olulisem tahe seda tööd teha. Selleks, et assistendi tööga hästi hakkama saada, on oluline positiivne meelestatus, innukus ja energilisus. Assistent peab looma hea esmamulje ettevõtte külastajatele.

Kas töö Äripäevas võimaldas rakendada ka koolitarkust?

Omandades töö kõrvalt kõrgharidust personalitöö erialal, oli mul võimalus töö ja kool omavahel siduda nii, et nad teineteist segama ei hakanud. Paljud koolis omandatud teoreetilised teadmised said töö juures praktiliselt rakendatud. Näiteks viisin Äripäevas läbi töötajate rahuolu uuringu, mille tulemusi kasutasin oma lõputöö koostamisel.

Mis sinust edasi saab?

Kool on nüüdseks edukalt lõpetatud ning noore inimesena võtsin vastu otsuse panna end proovile välismaal töötades. Võttes kaasa Äripäevast saadud kogemustepagasi, loodan välismaal töötades saada veelgi iseseisvamaks, enesekindlamaks ning rikkamaks uute kogemuste näol.

Äripäev otsib uut assistenti. Millist inimest Äripäev Sinu arvates sellele kohale otsib?

Uue inimese juures on minu arvates Äripäeva jaoks oluline, et assistendi silmad säraksid ning tal oleks tahe teha südamelähedast tööd. Ma soovitan kindlasti kandideerida Äripäeva assistendiks. See annab võimaluse töötada põnevas ja sõbralikus meeskonnas, pakub arenguvõimalusi nii koolituste kui karjääri näol ning sobib inimesele, kes otsib väljakutseid.

KOMMENTAAR

Virve Pihlak, Äripäeva büroojuht ja personalispetsialist

Assistendi ametikoht on selline, kus on peaaegu võimatu kirja panna kõiki ette tulevaid tööülesandeid. Assistent või sekretär on inimene kellega kontorisse sisenedes esimesena kohtutakse ja kelle puudumist erinevalt mõnest teisest ametist kohe märgatakse. Äripäev pakub assistendile nagu kõikidele oma töötajatele kaasaegseid töötingimusi, head meeskonda, soodsaid sportimisvõimalusi, toredaid ühisüritusi ja veel palju muud põnevat.

Autor: Kadrin Karner, Kadrin Karner

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700