20. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: kuumad koerad Hotokas

Tallinnas Toompea külje all asuvas uues söögikohas Hotokas saab kõhtu täita hot dog’idega – menüüs on valida ligi kümne erineva kuumkoera vahel. Restorani külastas ja oma muljetest räägib Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Unustasin küsimast, kas tegemist on stammkundedega, aga oleks ju tore, kui kuumkoerarestoranis oleks koertele või nende peremeestele soodushinnad. Viited päriskoerte ja kuumkoerte seostele on tänapäeval muidugi ebasündsad, kuigi võimaliku koeralihasisalduse tõttu see nimi vorstsaiadele ju kunagi külge jäigi.

 

Kuumkoera erinevad maitsevarjundid

Ameerika Lihainstituudi andmetel hakkasid sakslastest sisserändajad juba 1870nadatel frankfurtereid saia sisse pistma ja nii sai hot dog’ist üks maailma  esimesi tänavatoite, USA vaesema töölisklassi jaoks sama oluline kui restoranikülastus keskklassi jaoks. Ja nii on see siiani, kusjuures viimastel aastatel on tänavatoit tegemas läbi lausa renessanslikku õitsengut: klientuur on läinud nõudlikumaks ja ka hamburgerid ning vorstsaiad on ninad gurmee poole pööranud.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi SIIT.

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700