10. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pürotehnilisi tooteid ja raha postiga saata ei tohi

Omniva tuletab pakisaatjatele ja e-poodidest kauba tellijatele meelde, et postiga on keelatud saata pürotehnilisi tooteid, kiiresti riknevaid toiduaineid ja raha.

Omniva klienditeeninduskeskuse juht Ana Lepik ütles, et just jõulude eel küsivad kliendid sageli, mida tohib või ei tohi posti teel saata. “Vastu jõule uuritakse ikka rahasaatmise võimaluse kohta, samuti soovitakse lähedastele meelehead teha toiduaineid saates,” selgitas Lepik.

Lepik tuletas meelde, et Omniva kodulehel on nimekiri esemetest, mida postisaadetises saata ei tohi. “Sinna hulka kuuluvad ka näiteks pürotehnilised tooted, relvad ja nende osad, mürgised ained, kergesti süttivad ained, kiiresti riknevaid toiduained, aga ka elusloomad,” loetles Lepik.

Postisaadetiste hulka kuuluvad nii Omniva kulleritega edastatavad saadetised kui ka postkontorist ja pakiautomaadist teele läinud pakid.

Keelatud esemete saatmise piirang laieneb ka e-poodidele. “See tähendab, et kui e-poes on müüa näiteks pürotehnilised tooted või muud esemed, mida, posti teel saata ei tohi, ei saa neid kohale toimetada ei postkontorist väljastades ega ka pakiautomaadi või Omniva kulleri kaudu,” täpsustas Lepik.

Lisaks postipakkidele ei ole posti teel lubatud kirjaga saata ka raha. Raha saatmiseks tuleks kasutada rahakaardi teenust.

Et pakk tervelt ja probleemideta adressaadini jõuaks, on oluline see korrektselt pakendada. Kui kodus pakendamiseks vajalikke vahendeid käepärast pole, leiab need postkontorist. Detsembris on suuremad postkontorid avatud õhtuti kauem ning ka nädalavahetustel.

Postisaadetiste pakendamise kohta saab täpsemalt lugeda Omniva kodulehel.

Loetelu asjadest, mida ei tohi postisaadetis saata leiab siit.

Rahvusvahelistes postisaadetistes on keelatud saata esemeid, mille sissevedu sihtriiki on keelatud. Riikide poolt kehtestatud piirangud postisaadetistele leiab siit.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700