11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 nõuannet algavaks pidudehooajaks

Aastalõpupidude hooaeg on hoogsalt käimas. Loomulikult soovib iga naine aasta säravamat sündmust täiel rinnal nautida, kuid sageli langetab enne tähtsat õhtut tuju mõni ootamatult tekkiv kiuslik vistrik, tühjusest haigutav riidekapp või sõjakad juuksed, mis otsustavad soengusse mitte sobituda. 

Alljärgnevalt jagavad ülaltoodud probleemide vastu võitlemiseks nippe oma ala professionaalid.

Eesti esimese loodusliku mineraalkosmeetika brändi Ontic Minerals looja Nadja Kongi selgitab, et naha ebatasasuste ja siniste silmalaugude peitmiseks on parem kasutada  mitut õhukest kui ühte paksu kihti meigipõhja.  Eelistatud on kanda puudrit esmalt suure pintsliga üle näo ja hiljem lisada seda täiendavat katet vajavatesse kohtadesse, kuna see loob õhema ja loomulikuma tulemuse. Kes aga  soovib probleemseid kohti rohkem katta, siis peaks kasutama selleks lihtsalt tihedama karvaga pintslit, näiteks lauvärvipintslit.

Stilist Kaari Reimand soovitab lahendada igale naisele tuttava probleemi “midagi pole selga panna”  hoopiski aksessuaari valiku täiendamisega.  Särav pross, luksuslik kaelaehe või pilkupüüdvad kõrvarõgad annavad riietusele täiesti uue ilme. Seega ei ole mingisugune patt kanda jõulupeol ka kaks aastat järjest ühte ja sama kenasti istuvat kleiti, sest nutikalt valitud uus aksessuaar tõmbab kogu tähelepanu endale ning jätab asjaolu, et kleiti on ka juba varasematel üritustel kasutust leidnud märkmatuks.  Aksessuaari valimisel soovitab stilist pöörduda näiteks Eesti käsitööd ja disaini müüvatesse kauplustesse, kus lisaks mõistlikule hinnatasemele ning orginaalsele ehetele loob  südamesse sooja tunde ka see, et olete panustanud kohaliku loomingu toetamisse.

Kodustes tingimustes juukseid soengusse seadma asudes on kõige olulisem, et juuksed oleksid eelnevalt puhtaks pestud. Kohevust juustesse saab lisada föönitamisega. Pidulikku nüanssi annab sirgetesse juustesse tuua lokkidega või lokkis juuste puhul nende sirgendamine. Pilkupüüdev efekt on mõlemal juhul tagatud! Soengumeister Terje Tuisk leiab, et siinkohal on parimaks abiliseks sirgendajad, mida saab kasutada nii juuste sirgendamiseks kui lokkide keeramiseks. Need on asjad, mis võiksid olla iga naise nn töövahendite seas olemas (ja kui veel ei ole, siis pole hilja jõuluvanale kirja saata).

Youtube keskkonnas on hulganisti videosid, mis annavad juhiseid, kuidas sirgendajaga endale erinevaid soenguid teha. Lisaks on juustes väga kaunid ja trendikad ka punutised, mis ei pea olema tehtud terve pea ulatuses vaid hoopis näiteks ühe külje peale. Punumise järgselt soovitab Terje põimikut natuke lahti sikutada, et tulemus oleks pehmem ja malbem.

Vaata siit, kuidas ise sirgendajaga lokke teha.

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700