Restoranitest: Ö-s hakkab elu keema õhtuti

Restoran Ö eristub sellega, et pakub kindlaid nelja-, kuue- ja kaheksakäigulisi söögikordi.
Restoran Ö eristub sellega, et pakub kindlaid nelja-, kuue- ja kaheksakäigulisi ...

Ö-st on saanud õhturestoran – uksed avanevad alles kell kuus. Restorani köögipoolt on asunud kujundama kaks noort, kuid juba kuulsust kogunud kokka – Martin Meikas ja Ranno Paukson, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Noorte meeste käe alla on Ö keeranud näo otsusekindlalt põhja: Ö järgib trendikat Põhjamaade kulinaarset stiili. Menüüs on vinnutatud part, heinasuitsused tomatid, kadakaoksaga kõrvetatud kammkarp, tursapõsed, soolakurgigeel, mustasõstralehe jäätis, kama. Ehk kõik see, mis viimastel aastatel koos Põhjamaade köögi tähelennuga on maailma gurmaanide tähelepanu keskpunkti tõusnud: puhas ja värske kohalik tooraine, eelistatavalt väiketootjatelt, lihtsad, piirkondlikud valmistusviisid, hea maitse ühendamine tervislikkusega.

Metsamenüü baroksete lühtrite all

Teiseks uuenduseks on valikuvabaduse puudumine – ühiskondlikus elus küll sügavalt põlatud, kuid gastronoomia tippude poolt kõrgelt hinnatud ilming. Valikuvabadus restorani kontekstis tähendab võimalust ise otsustada, mida ja mis järjekorras süüa, aga Ö-s tuleb süüa seda, mis antakse.
Tegelikult ega valik päris olematu ka ei ole: valida on nelja-, kuue- ja kaheksakäigulise söögikorra vahel, kuid nende raames on road juba kokkade poolt paika pandud – võta või mine koju. Kiidan kokkade julgust, kuid siiski pean tunnistama, et tundsin end mõnevõrra ahistatuna.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi SIIT.

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara