Autor: Heidi Vihma • 7. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: restoranide 2014.aasta kokkuvõte

Heidi Vihma hindas kõrgelt Haapsalu toidukohta Kärme Küülik
Foto: Meeli Küttim
Põlvkonnavahetuse käigus on revolutsioonilise arengu läbi teinud mitte ainult restoranide välimus ja stiil, vaid ka menüüd on muutunud: hooajalisus ja kohalikkus on trendikas, mahe- ja talukaup järjest rohkem hinnas, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik.

Põlvkonnavahetuse käigus on revolutsioonilise arengu läbi teinud mitte ainult restoranide välimus ja stiil, vaid ka menüüd on muutunud: hooajalisus ja kohalikkus on trendikas, mahe- ja talukaup järjest rohkem hinnas. Selle aasta säravaimad uustulnukad on aiarestoran Umami ja rannarestoran Noa – kohad, mille loojateks on kogemustega restaurateur'id. Stiililt küll erinevad, kuid nende ühiseks jooneks on kokkade loomingulisus: mõlemas luuakse maitseid väga oskuslikult.

Uued nähtused

Kui loominguliste menüüde ja omapärase atmosfääriga söögikohtade ilmumine jätkab juba 2009. aastal Mooni tulekuga alanud protsessi, siis uueks nähtuseks on niširestoranid, mis keskenduvad vaid ühte kindlat liiki toidule, eridieedile või muule eripärasusele.

Hamburgerlaid on kogu aeg olnud ja osa neist nimetab end ka restoraniks, kuid nüüd lisandus Tallinnasse hot dog'ile spetsialiseerunud Hotokas. Ka tänavatoit on ammu olemas, kuid puudus tänavatoidurestoran – tuli Foody Allan. Avatud on  esimene spetsiifiline rahvusrestoran, Jaapani ramenile ja sushi'le keskendunud Tokumaru.

Taimtoidulised on saanud oma Vegani ja Blissi, paleotoitujatele tuleb kohe-kohe Telliskivi loomelinnakusse oma koht ja isegi kassiarmastajad on saanud kassikohvik Nurri. Kassid on seal küll ainult silitamiseks ja nagu kuulda, ei pidanud mõned isegi silitamisele vastu.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit. 

Loe kõiki restoraniteste siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700