Autor: Tiive Murdoja • 5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma endine sekretär liikus edasi personalitööle

Kolm aastat Prisma Peremarketis sekretärina töötanud Mailis Vene on edasi liikunud ettevõtte siseselt personalispetsialistiks.
Kolm aastat Prisma Peremarketis sekretärina töötanud Mailis Vene on edasi liikunud ettevõtte siseselt personalispetsialistiks. Uurisime Mailiselt, millised on tema tööülesanded uues ametis ja kas personalitööle edasi liikumine oli teadlik valik.

Mis ootab Sind ees uuel töökohal? Millised saavad olema Sinu tööülesanded ja millised on Su enda ootused?

Kindlasti ootavad mind uuel ametikohal ees täiesti teistsugused väljakutsed ja olukorrad, millega tuleb hakata tegelema. Prismas kuulub personalispetsialisti tööülesannate hulka töökeskkonna tööohutuse ja töötervishoiu teemadega tegelemine, ergonoomika, suhtlemine personaliga, värbamine, koolituste ja sportimisvõimaluste organiseerimine jpm. Olen väga põnevil ning täis tegutsemistahet ja loodetavasti suudan täita kõiki uusi ülesandeid maksimaalselt hästi.

Kas personalitööle edasi liikumine oli teadlik valik juba pikemat aega?

Tegelikult personalitööle edasiliikumine ei olnud mul kindlalt paika pandud eesmärk. Olin küll selle valdkonna peale oma peas mõelnud, kuid konkreetset suunda edasiliikumiseks polnud ma enda jaoks veel seadnud. Küll aga oli minu soov areneda just oma tööandja juures pikemat aega juba väga suur. Seetõttu pani teade personaliosakonna laienemisest mind mõtlema, et just see valdkond võiks olla minu jaoks õige, mille suunas liikuda. Usun, et olen leidnud enda jaoks õige suuna.

Kas Sa oled ka õppinud personalitööd?

Olen personalitööd puudutavate teemadega kokku puutunud juhiabi õpingute käigus. Küll aga õpetab töö ja praktika kõige paremini.

Mida arvas Sinu otsene juht ametivahetusest ja teise osakonda edasi liikumisest?

Minu otsene juht suhtus igati positiivselt ja toetavalt, kuna minu soov areneda ja uusi väljakutseid vastu võtta oli talle ka varasemalt teada.

Kas Sinu asemele otsiti uus sekretär ettevõtte seest või korraldati eraldi konkurss?

Uus sekretär leiti konkursiga ettevõtte seest.

Mis on kõige väärtuslikum kogemus, mis Sa sekretäriametist said?

Minu töökogemus sekretärina on väga palju arendanud mind eelkõige inimesena ja seda väärtustan ka kõige rohkem. Kolme aasta jooksul saadud kogemused on suurendanud minu enesekindlustust ja -usku, muutnud mind avatumaks, ettevõtlikumaks ning andnud juurde julgust liikuda kindlalt seatud eesmärkide nimel. Sekretäri amet on minu arvates üldse väga heaks hüppelauaks erinevatesse töövaldkondadesse edasi liikumiseks.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700