Need kaks videolugu õpetavad, kuidas teha kohvile piimavahust südameid.
https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0
https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0
Rohkem kohvi kaunistamise õpetusi leiad siit.
Kafo avaldab ideaalse piimavahu saladuse neli võluvõtit:
1. Kuumuta piima 65 kraadini – maitsed tulevad parimal moel esile ja valgud ei kaota veel oma stabiilsust. Piima temperatuuri saad mõõta „käe meetodil” – üsna õigel temperatuuril hakkab piimavahustuskann Su kätt kõrvetama (NB! See toimib metallist (tüüpiliselt roostevabast terasest) piimavahustuskannu korral). Aga muidugi saab õiget kuumust mõõta ka termomeetriga.
2. Rasvasem piim toob esile rikkalikuma maitse, kuid kui muretsed oma figuuri pärast, siis vähenda jookide suurust või arvu või tarbi väherasvast piima.
3. Mida valgurikkam on piim, seda tihedam ja siidisem on vaht.
4. Parima piimavahu saab värskest külmast piimast, kui vahustamiseks kasutatakse puhast kannu ja vahustajat või aurutoru.
Piimavalkude võrdlus Eestis enamlevinud piimatoodetes:
Alma 0,05% 3,4 g valke
Alma 2,3% 3,3 g valke
Alma 3,5% 3,2 g valke
Farmi 3,5% 3,2 g valke
Kitsepiimas 3,0 g valke
Sojapiimas 3,0 g valke
Tere 2,5% 3,0 g valke
Farmi 2,5% 2,9 g valke
Allikas: kafo.ee