Autor: Tiive Murdoja • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üllata kolleege kohvi kaunistamise kunstiga

Kas oled mõnikord imetlenud kohvikus pakutaval kohvil olevaid kauneid mustreid? Tegelikult on kohvile piimavahust mustri tegemine imelihtne ja miks mitte üllatada sõbrapäeva puhul kolleege südamekujulise kohvikaunistusega.

Need kaks videolugu õpetavad, kuidas teha kohvile piimavahust südameid.

https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0 

 https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0

Rohkem kohvi kaunistamise õpetusi leiad siit.

Kafo avaldab ideaalse piimavahu saladuse neli võluvõtit:

1. Kuumuta piima 65 kraadini – maitsed tulevad parimal moel esile ja valgud ei kaota veel oma stabiilsust. Piima temperatuuri saad mõõta „käe meetodil” – üsna õigel temperatuuril hakkab piimavahustuskann Su kätt kõrvetama (NB! See toimib metallist (tüüpiliselt roostevabast terasest) piimavahustuskannu korral). Aga muidugi saab õiget kuumust mõõta ka termomeetriga.

2. Rasvasem piim toob esile rikkalikuma maitse, kuid kui muretsed oma figuuri pärast, siis vähenda jookide suurust või arvu või tarbi väherasvast piima.

3. Mida valgurikkam on piim, seda tihedam ja siidisem on vaht.

4. Parima piimavahu saab värskest külmast piimast, kui vahustamiseks kasutatakse puhast kannu ja vahustajat või aurutoru.

Piimavalkude võrdlus Eestis enamlevinud piimatoodetes:

Alma 0,05%               3,4 g valke

Alma 2,3%                 3,3 g valke

Alma 3,5%                 3,2 g valke

Farmi 3,5%                3,2 g valke

Kitsepiimas                3,0 g valke

Sojapiimas                 3,0 g valke

Tere 2,5%                  3,0 g valke 

Farmi 2,5%                2,9 g valke

Allikas: kafo.ee

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700