10. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 saatuslikku viga, mida vältida oma karjääriteel

Ootamatult võib Sinugi uksele koputada parem pakkumine või tekkida võimalus tõusta karjääriredelil. Heade võimaluste tekkimiseks peame aga ööpäevaringselt valmis olema, muidu võime ehk kaotada unistuste töökoha.

Pealegi on viimased aastad näidanud, et maailma majandus võib üsnagi ootamatult meidki ehmatada ning seepärast ei tohiks me tänasel ametikohal end üleliia mugavalt tunda.

Ole võimalustele avatud ning vaata, et Sina ei teeks järgnevat nelja viga oma karjääriteel ja oleksid alati valmis haarama võimalusest püüda paremat töökohta!

Sildade põletamine

Eesti tööturg on üpris pisike ning soovitused ja tagasiside mängivad väikeses ühiskonnas väga suurt rolli. Kõigest üks halb tagasiside Sinu endiselt ülemuselt võib täielikult hävitada Sinu võimalused haarata parem töökoht või tõusta karjääriredelil. Võta kõiki tööalaseid suhteid ülima professionaalsusega.

Parim enne möödas?

Kuna maailm meie ümber on pidevas muutumises, siis peame ka meie läbi elu õppima ja oma teadmisi täiendama. Ka Sinu valdkonna tööalased trendid on pidevas arengus ning Sinu kohustus on uute trendidega ühel rongil püsida. Kui Sa üritad vastuvoolu ujuda ning hoiad endaga suhtumist, et vanasti oli ikka kõik mugavam ja parem, siis ületavad Sinu teadmised kiirelt säilivusaja ning Sinu atraktiivsus tööturul langeb kivina.

CV ootab riiulil järgmist väljakutset

Enamik meist paneb oma CV töökoha omandades riiulile tolmu koguma. Parem pakkumine avaneb tihtipeale üpriski ootamatult ning väga keeruline on siis kiirelt teha oma CV-le professionaalne uuenduskuur nii, et isegi ükski kirjaviga sisse ei pääseks. Kui reageerid aga aeglaselt, kaotadki oma võimaluse karjääriredelil edasi liikuda. Parem hoia oma CV uute ülesannete, kohustuste, teadmiste ning ametikõrgenduse osas pidevalt värskena.

Kes Sa oled?

Võid olla ettevõttes üks efektiivsemaid töötajaid, kuid kui Sa end aeg-ajalt turul ei näita, siis kuidas peaks keegi oskama Sulle paremat pakkumist teha? Näita end ning osale tööalastel üritustel ja oma valdkonna konverentsidel. Nii püsid kursis, mis Sinu valdkonnas tegelikult toimub, mis on värsked palgatrendid ning avad ukse ka paremate võimaluste tekkimisele. 

Tutvu sekretäride päeva konverentsi programmiga SIIT.

 

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab CV Keskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700