Autor: Tiive Murdoja • 11. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 nippi, kuidas einestada tööl keskkonnasõbralikumalt

Igapäeva kiire elutempo juures me ei pruugigi märgata, et muutes mõnda lihtsat toitumisharjumust, võime oluliselt säästa keskkonda ja läbi selle vähendada ökoloogilist jalajälge. Allolevalt mõned nipid ja tähelepanekud.

• Töökohal ei pea alati tee tegemiseks kasutama teepakikesi, vaid võib eelistada ka lahtist teepuru ja eraldi sõelaga teekannu. Nii säästate suure koguse pakendeid.

• Eelistage säästvaid jooke. Näiteks õiglase kaubanduse või mahepõllumajanduslikku päritolu teesid ja kohvi. Säästvate valikute hulka kuuluvad ka kodumaiste taimeteede või viljakohvi joomine.

• Loobuge ühekordsetest toidunõudest. Lisaks keskkonna säästmisele toob korduv kasutatavate nõude eelistamine kaasa ka korraliku rahasäästu.

Hommikusöök töö juures. Kaaluge võimalust teha hommikune koosolek hoopis kontori köögis, pakkudes inimestele kohvi ja küpsiste asemel putru. Nii alustavad töötajad päeva tervislikuma hommikueinega ning ettevõte säästab raha ja pakendeid. Soe hommikusöök töökohal eeldab muidugi vastavate kodumasinate olemasolu.

• Loobuge pudeliveest. Pigem ostke tööle filterkann.

• Kui teile meeldib töö juures näksida, siis eelistage tervislikke näkse. Koorige näiteks porgandeid ja võtke neid korduv kasutatava karbiga kaasa.

• Sööge võimalusel korralik lõunasöök. Loobuge harjumusest süüa kiirsuppe või kiirnuudleid. See ei ole tervislik toit. Kui teie kontori köögis on pliit või ahi, siis saate teha lõunasööki ka töö juures. Miks mitte teha soe ja tervislik toit mitme peale.

• Võtke toit tööle kaasa. Kui teie töökohas on toidu soojendamise võimalus, siis saate raha säästa, võttes toidu purgi või karbiga kodust kaasa.

• Ostke salatit ja valmistoitu mitme peale ja suurema karbiga. Kui te käite töökaaslastega koos lõuna ajal poes salatit või valmistoitu ostmas, siis ostke toit mitme peale. Nii säästate pakendeid.

• Sorteerige tööl prügi. Peaaegu alati tekib tööl süües nii bio-, pakendi- kui ka paberjäätmeid. Võtke endale vaevaks tekkiv prügi ära sorteerida.

Allikas: www.bioneer.ee

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700