Kuidas mõjutab kontori värvilahendus sinu töövõimet?

Kui sinu kontori seinad on värvitud ühtlaselt betoonivärvi halliks nagu sõjalaevad või vangikongide seinad, siis on aeg muutusteks, kirjutab portaal tööelu.ee.

Entrepreneur.com on kokku võtnud Texase Ülikoolis läbi viidud uuringu tulemused, millest selgub, et ühtlaselt hallid, beežid ja valged kontorid kutsuvad inimestes esile kurbust ja suisa depressiooni – seda eriti naiste seas. Mehed aga tunnevad ennast halvasti kontorites, mille värvilahenduses on kasutatud lillasid või oranže toone.

Mitmed varasemad uuringud on näidanud, et värvid ei mõjuta ainult meie tujusid, vaid ka produktiivsust. Olenevalt värvigammast - kas halvemuse või paremuse poole. Seetõttu oleks mõistlik töökoha kujundamisel lähtuda värvidest ja toonidest, mis tõstavad inimeste töövõimet ning sütitavad neid olema loovad.

Värvid nagu kosutav roheline ja rahustav sinine parandavad efektiivsust ning keskendumisvõimet. Samuti tekitavad need värvid üleüldist heaolutunnet. Uuringust nähtub, et roheline või sinine värvipalett kontoris muudab töötajad õnnelikumaks ja produktiivsemaks.

Punast värvi seostatakse aktiivsuse, ärevuse ja intensiivsusega. Punane värv tõstab vererõhku ja südamelöökide sagedust. Seega sobib punast kasutada kontoris, juhtudel, kui millelegi on kindlasti tarvis töötajate tähelepanu juhtida.

Pehmet kollast on psühholoogid seostanud aga optimismi, värskuse ja energilisusega. Kollane värv päästab valla innovaatilised ideed, mistõttu on seda värvitooni sageli kasutatud ruumides, kus töötavad näitlejad, kirjanikud, disainerid ja teised professionaalid, kes peavad pidevalt midagi uut välja mõtlema.

Siiski ei ole võimalik väita, et ainult ühe konkreetse värvitooni kasutamine kontoris aitab töötajatel tõsta produktiivsust. Värvitoonide valik sõltub ka sellest, millised on kontoris tööle hakkavate inimeste iseloomud ja tööülesanded. Seega tuleks töötajad kontori kujundamisse kaasata, et igaüks saaks oma privaatse töökoha puhul kasutada värvitoone, mis neid inspireerivad ning õnnelikumaks muudavad.

Mida peaks silmas pidama kontori värvilahenduse valimisel, loe täpsemalt portaalist tööelu.ee.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara