Enneta karjääridraamasid!

Teemanädala „Tervekarjäär“ raames saavad 26. märtsil Tallinnas ja erinevatel päevadel ajavahemikus 23.-27. märts, inimesed üle Eesti testida oma karjääri seisukorda karjäärikiirabis, kirjutab karjäärinõustaja ja teemanädala „Tervekarjäär“ peakorraldaja Küllike Oja.

Karjäärikiirabi on inimesele kõige olulisemate karjääriküsimuste tuvastamine, esialgse info andmine ning vajadusel edasi suunamine asjakohasele teenusele. 
Me oleme juba suure sammu edasi  astunud  terviseprobleemide ennetamise teel. Samasugust ennetamistaktikat saame kasutada ka oma karjääri puhul. Ei ole mõistlik  oodata, kuni su tervis üles ütleb (siis ei ole karjäärikiirabis enam midagi teha),  tööandja närvid katkevad või majandussituatsioon asja paika paneb. Teades, kuhu oled teel, oled julgem tegema ise olulisi valikuid ja langetama otsuseid. Ja küsima vajadusel ka abi. Karjäär kui elukestev areng erinevate elurollide kooskõlas, puudutab igaüht. Ei ole olemas karjääriinimesi ja nö tavalisi inimesi. Karjäär on meil kõigil. Kuidas me seda enese jaoks mõtestame, see on erinev.

Ja nii on ka olulised karjääriküsimused väga erinevad. Sõltuvad inimese vanusest, elusituatsioonist, julgusest.  Need võivad puudutada enesetäiendamisvõimalusi või karjäärisuuna muutust, tööotsinguid  või motivatsioonikriisi. Pole harv ka  vajadus süveneda põhjalikumalt iseenda olemusse, saada teadlikumaks enda võimetest ja annetest. Loomulikult leiab iga inimene ka ise eeltoodud küsimustele vastused.  Karjäärinõustaja ei olegi tark mees taskus, kes ette ütleb, mida ja kuidas. Tavaliselt on ta hoopis naine, kes nõu üldse ei anna. Neutraalse partnerina oskab ta sind juhtida sinu enda lahendusteradadele. Ja tulemusena, omades ülevaadet olulisest olnust, olevast ja soovitavast tulevikust, on hoopis turvalisem oma teed käia.

Julgustan igas eas inimesi avastama ja kasutama  karjäärinõustamist, et ennetada  tõsisemaid karjääridraamasid. Elus ei ole võimalik kõike ette planeerida, kuid oma elust ei ole mõtet teha ka loteriimängu.

Tallinnas ootab karjäärikiirabi külastajaid 26. märtsil kl 11.00 - 17.00 koos karjäärispetsialistide ja nõustajatega Rajaleidjast, Manpower OÜst, Töötukassast, Hariduse Tehnoloogia Sihtasutusest, Europassi Keskusest, Eesti Karjäärinõustajate Ühingust. Registreeruda pole vaja – tule kohale!

Inspireerivad ja praktilised loengud Tallinna karjääripäeval – registreerumine veel avatud

Mis on karjäär tänapäeval ja kuidas erinevad valdkonnaesindajad oma karjääri loonud on, sellest täpsemalt tule kuula Tallinna karjääripäeval, 26. märtsil Euroopa hotellis. Multitalent Hannes Võrno tutvustab oma nägemust karjäärist, Gunnar Toomemets Swedbankist räägib rikkusest ja kas see on rikastaja või rikkuja,  talentidest räägib Marje Josing Konjuktuuriinstituudist ja 8-17ni palgatööst räägib põnevalt Taivo Paju Director Meediast. Vaata programmi siit.

Vaata siit, kus ja kunas saad minna karjäärikiirabisse teistes Eesti paikades.


Osale arutelus

  • Tiive Murdoja, Küllike Oja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara