8. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reedel selgub sekretäritöö õppurite seast "Tippsekretär 2015"

Võistluse „Tippsekretär 2011“ võitja Triinu Maksim.
Foto: Tallinna Polütehnikum
8. mail toimub Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis noorte sekretäride kutsevõistlus „Tippsekretär 2015”, kus oma oskused ja teadmised panevad proovile sekretäritöö õpilased üle Eesti.

„Võistlejad peavad näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti keeles, avalikus esinemises ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises,” ütles võistluse žürii liige ja Eesti Juhi Abi Ühingu auliige Sirje Orvet. Ta lisas, et peale ülesannete lahendamise on võistluse üks põnevaim osa kuulajaid kaasahaaravad ülesastumised sekretäritööst.

 

Orveti sõnul on sekretäride võistlus nii omavaheline jõuproovimine kui ka võimalus harjutada peagi toimuvaks kutseeksamiks. „Kutseeksam on palju põhjalikum ja kurnavam ning ei lõpe auhindade jagamise ning tordi mekkimisega, nagu on võistlustel kombeks,” ütles Orvet.  Ta lisas, et  võistlus on suursündmus kõigile osalejatele ja sealt saadud kogemused aitavad kindlasti kutseeksamit enesekindlamalt läbida.

 

„Kui jälgida töökuulutusi, siis on sekretärid tööturul väga nõutud,” märkis Orvet. Ta märkis, et hea sekretäri leidmiseks pöördutakse sageli ka Eesti Juhi Abi Ühingu poole. Tema sõnul on haridust tõendav lõputunnistus kindel pilet parimatele ametikohtadele kandideerimiseks.

Tänavustel võistlustel võtavad mõõtu 24 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ja Tallinna Majanduskoolist.

 

Sekretäride kutsevõistlust „Tippsekretär 2015” korraldab Sihtasutus Innove koostöös Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli ja Eesti Juhi Abi Ühinguga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

 

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

 

Täpse võistluste ajakava ja info leiab siit.

Tippsekretär 2014 fotogaleriiga saab tutvuda siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700