Autor: Signe Sillasoo • 18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peokorraldaja nutikad ja innovaatilised abimehed

Prynt on esimene kaameraga lihtsalt ja kiirelt ühendatav printer, millest saab telefoniga tehtud pildid kohe paberile trükkida.
Uued tehnoloogilised lahendused teevad firmaürituste korraldamise mugavamaks ja külalistele mängulisemaks. Äripäeva erileht Firmapidu on teinud ülevaate erinevatest innovaatilistelt tehnikaseadetest.

LIFX-lambipirni abiga saab luua tagasihoidlikuma valgussõu, seade SCiO on abiks, et leida näiteks toidulaualt endale parimad ja sobilikumad palad ning ZANO droon ja Pyron nutitelefoniga ühendatav printer aitavad sündmuse jäädvustamisel ja piltide jagamisel.

Pilt nutitelefonist kohe paberile

Et üritustel tehtud pildid ainult failideks telefoni ei jääks, on loodud Prynt – esimene kaameraga lihtsalt ja kiirelt ühendatav printer. Ühendad printeri kaameraga, teed foto ja vaatad mõne sekundi pärast juba prinditud fotot. Prynt on võimalik ühendada iOSi ja Androidi operatsioonisüsteemidel töötavate telefonidega. Ära jääb failide alla laadimine, fotolaborisse printimiseks saatmine ja neil järel käimine. Pildid saab sõpradele mälestuseks ja endale raami panna koheselt. Printer on saadavas neljas värvitoonis – roosa, valge, must ja sinine.

Hind: ca 120 eurot, seadet on võimalik hetkel ette tellida, kohale toimetamine algab augustist.

Lisainfo: www.pryntcases.com

360 kraadi vaadet fotole või videole

Firma Giroptic 360cam on munakujuline kaamera, mis on varustatud kolme fish-eye objektiiviga, et mahutada kõik ümbruses olev ühte kaadrisse. Objektiivid ja kaamera mikrofonid töötavad sünkroonis, et jäädvustada ka ümbruses kõlavad helid. Kaamera kaalub 180 grammi, on 6,9 cm kõrge ning sobib kasutamiseks ka vee all. Lisaks fotodele ja videotele on võimalik teha kaameraga ka reaalajas videoülekandeid. Kaamera on saadaval seitsmes erinevas värvitoonis – punane, sinine, lilla, roheline, oranž, kollane, must.

Hind: ca 470 eurot

Lisainfo: http://360.tv

Joonista endale ise ruumiline Eiffeli torn

3Doodleri pliiats äratab joonistused ellu ja pakub põnevat tegevust igas eas inimestele nii vabal ajal kui ka üritustel. Tegu on 3D-printiva pliiatsiga. Kasutades ABS-plasti (materjali, mida kasutab suurem osa 3D-printereid), võimaldab 3Doodler joonistada tasapinnale või õhku. Pliiatsit on kerge kasutada, see ei nõua mingit tarkvara ega ühendust arvutiga. Tuleb lihtsalt pliiats vooluvõrku ühendada ja asuda joonistama. Sulanud plast, mis pliiatsist väljub, jahtub kiiresti ja muutub tahkeks võimaldades luua erinevaid kujusid ja vorme. Pliiatsiga saab joonistada erinevate materjalide peale.

Hind: ca 95 eurot Lisainfo:

http://the3doodler.com

Drooni abil kõik pildile

Zano on kaasaskantav droon, mis võimaldab teha pilte ja videoid. Zano on võimalik ühendada ja juhtida nutiseadmega, millele on wifi. Taevast või lae alt tehtud pilte või videoid on võimalik seega ka kohe sotsiaalvõrgustikes jagada. Zano kaalub 55 grammi, mahub peopessa ja tal on 5-megapiksline HD-videokaamera. Droon on võimeline lendama järjest kuni 15 minutit 15–30 meetri raadiuses. Hind:

ca 235 eurot Lisainfo:

www.flyzano.com

Nutikas mälupulk lihtsustab tööd

Konverentsidel, seminaridel või pidudel on tihti vaja näidata ekraanile ettekandeid, mängida muusikat või videoid. iSticki mälupulk võimaldab kergelt, kiirelt ja turvaliselt liigutada suuri faile arvutite, iPhone’ide, iPadide ja iPodide vahel, ilma, et selleks oleks vaja internetiühendust või pilveprogramme, millele võib olla ligipääs ka kolmandatel osapooltel. iSticki mälupulgal on USB-otsiku kõrval veel ka Apple’i toodetega ühenduv otsik, mis võimaldab kiirelt salvestada alla või mängida muusikat, näidata pilte ja filme. Ka pakub mälupulk ohutut võimalust ärialaseid dokumente seadmete vahel liigutada. Võimalik on valida erineva mahuga iSticki vahel – 8, 16, 32, 64 ja 128 GB.

Hind: ca 75–330 eurot sõltuvalt mälumahust Lisinfo:

www.istick.co

Kuues meel, mis aitab näha asjade sisse

SCiO aitab firmaüritustel ja ka igapäevaselt teha kasulikke valikuid. Et toidulaualt näiteks endale sobilik toit leida, allergiaid tekitavaid koostisosi vältida või poest parim söögikaup valida, on loodud SCiO – molekulaarne sensor, mis aitab kindlaks teha meid ümbritsevate asjade keemilise koostise. Tegu on peopessa mahtuva seadmega, millega eset skaneerides saadetakse selle keemilise koostise kohta info kasutaja nutitelefoni. Selleks tuleb alla laadida SCiO mobiilirakendus. Teada saab näiteks keha hüdreerituse taseme, toitude magususe, kui palju valke, süsivesikuid või kaloreid on näiteks mingis kokteilis, mis on tablettide sees, mida sa sisse võtad või kuidas kasvavad su taimed. Hind:

ca 235–4250 eurot sõltuvalt paketist

Lisainfo: www.consumerphysics.com

Valgussõu ühe lambipirni abil

LIFX on nutikas valgusallikas – tegu on wifiühenduse abil töötava energiasäästliku, mitmevärvilise pirniga, mida saab juhtida nutitelefoniga. Telefoni abil on võimalik reguleerida pirni valgustugevust, samuti valida, millist värvi valgust parajasti ruumi soovid, kas kollast, roosat, sinist, punast vm. Ka aitab pirn rahulikult ärgata minnes järk-järgult heledamalt põlema ning on abiks näiteks lastele uinumisel, kustudes tasapisi. LIFX on abiks ka sotsiaalsetel üritusel, pirni abil on võimalik teha n-ö värvimuusikat, mis haakub muusika rütmiga. Hind:

ca 38–75 eurot sõltuvalt pirnist

Lisainfo: www.lifx.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700