Eesti vallutab hobikohvikute buum

Saaremaa Toidufestival
Mullu esimest korda toimunud Saaremaa toidufestival lõppes toona meeleoluka...

Kodukohvikud õitsevad – Kärdlast alguse saanud hobi korras toidukoha pidajatele mõeldud festivalid toimuvad tänavu suvel mitmes Eesti otsas.

Üheksa aastat tagasi alguse saanud traditsioon ajab juuri – lisaks kodu- ja naabersaare Saaremaa vallutamisele jõuab ettevõtmine ka Eesti kaugematesse paikadesse. “Toidukultuur on oluline osa meie kohalikest tavadest. Saaremaa toidufestival püüab toidukultuuri väärtustamisega tuua elevust madalhooaega,” kommenteeris festivali korraldaja Angela Nairis. Kuressaare linna täidavad septembris samuti harrastuskohvikud.

Kuhu minna?

Türi aedlinna kohvikute päev
Aedpealinna Türi 89. sünnipäeva puhul avavad 2. juulil linnas uksed 17 eriilmelist kodu kohvikut, teiste seas näiteks kaitseliidu kohvik. Lisaks söögile pakutakse ka meelelahutust üllatusesinejailt.
Aeg: 2. juuli
Koht: Türi
Lisainfo www.facebook.com/aedlinnakohvikutepaev

Kärdla kohvikutepäev
Hiiumaa suve üks oodatumaid sündmuseid, mil üheks päevaks 15 kohvikut oma uksed avab. Lisaks keskusele aga tasub tiir teha teistegi saare külade kohvikutes, mis enne ja pärast ametlikku päeva külalisi ootavad ja eriilmelisi elamusi pakuvad.
Aeg: 31. juuli – 2. august
Koht: Kärdla, Hiiumaa
Lisainfo: http://kohvikutepäev.ee

Tartu Toidufestival
Esimene heade mõtete linna toidufestival, mis tahab pakkuda ja tutvustada kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja Tartu kohvikute-restoranide poolt kohalikust toorainest valmistatud maitseelamusi pakkuvaid suupisteid ja roogi. Kõhurõõmu toetab kultuuriprogramm põhisuunaga tervislikule elustiilile ja -toidule ehk loengud, presentatsioonid, staarkokkade etteasted ja show’d. Esimese päeva egiid on tervislik toit, teisel nimeks Tartu Milli pannkoogipäev.
Aeg: 4.–5. juuli
Koht: Tartu kesklinn
Lisainfo: www.ettevotlus.tartu.ee

Saaremaa Toidufestival
Et suvi on Eesti suurimal saarel tihedaim töö rabamise aeg, tasub sinna sammud seada veidi rahulikumas septembris. Kohalik toidupidustuste nädal sisaldab lisaks erinevatele konkurssidele ka tänavapiknikut, õunakohvikute päeva, Koguva kalapäeva ning restoranide nädalat. Viimasel pakuvad 10–15 euroga lõuna- või õhtusööki 15 kohalikku toidukohta. Kohvikutepäevale aga annavad end üles kohalikud kodukohvikud.
Aeg: 7.–13. september
Koht: Saaremaa
Lisainfo: http://saaremaatoidufestival.ee

Võru kodukohvikute päev
Toimub samal ajal, kui Võrus leiab aset XXI Võru folkloorifestival, mille teema on tänavu “Millest rikkad, sellest helded!” Uksed avavad toidukohad pakuvad maitseid sama egiidi all ning väärtustavad kohalikku toorainet.
Aeg: 11. juuli
Koht: Võru linn
Lisainfo: www.vorufolkloor.ee

Osale arutelus

 • Autor: Rivo Sarapik, Äripäev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara