Autor: Erik Orgu, toitumisnõustaja • 8. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisliku piknikukorvi retsept

Foto: mostbeautifulthings.net
Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab soovituse, kuidas koostada lihtne, maitsev ja tervislik piknikukorv, et pärast pikniku ei muutuks uniseks ja oleks energiat ilma ning mänge nautida. Piknikukorvist leiad nii soolast, kui magusat.

Kõikide toitude kogus on ühele inimesele täistoiduportsu või vahepala koguseks.

Esimene toit: kartulisalat

Valmistamisaeg: 60 minutit

Kogus: üks portsjon

Koostisosad

- 125g kartul

- 1 muna

- 50g sink(enda maitse järgi)

- 50g värske kurk

- 25g porru

- 1 sl majonees (Valmista majonees ise- )

- 1 sl hapukoor

NB! Komponente võib muuta , nt porru vahetada rohelise sibula vastu,  võib ka lisada midagi, nt paprika.

Valmistamine

- Keeda või küpseta ahjus koorega kartul pehmeks, valmimisaeg oleneb kartuli suurusest.

- Keeda muna 8 min.

- Haki koostisosad ühte kaussi.

Valmista majonees-  (lingil on õpetus).

- Kui kartul on valmis ja jahtunud, siis tükelda see soovitud suurusega tükkideks.

- Sega omavahel kõik komponendid, lisa majonees, hapukoor ning maitsesta soolaga.

Teine toit: smuuti

Valmistamisaeg: 5 minutit

Koostisosad

- Mustsõstar 20g

- Vaarikas 30g

- Maasikas 50g

- Kreeka jogurt 50g

- Sidrunimahl 1sl

- Vanilje maitse järgi

- Kookosrasv rafineerimata/rafineeritud vastavalt maitsele 1sl

- Mesi/kookospalmi suhkur 1tl

Valmistamine

- Pane kõik koostisosad blenderisse.

- Purusta need ühtlaseks massiks.

Kolmas toit: pesto kaste juurviljadega

Pesto kastma koostis

- 25g basiilikulehed

- 50g parmesani juust

- 50g seedermännipähkli seemned

- 35g kreeka pähkli õli

- 1 väike küüslauguküüs

- 1sl värske sidrunimahl

- näpuotsaga meresool ja musta pipart

Pesto kastma valmistamisõpetus

- Rösti seedermänni seemned 200 kraadi juures umbes 7 minutit.

- Lase seemnetel jahtuda.

- Sega saumiksriga kõik komponendid ühtlaseks ja sametiseks massiks.

 

Serveeri pesto kastme kõrvale oma valitud juurvilju.

Loe lisaks www.erikorgu.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700