Restoranitest: Eesti kõige demokraatlikum söögikoht

Pärnu Kalamajaka kohvik on pisike ja lihtne, kuid maitseelamuste poolest ületab see nii mõndagi restorani.
Pärnu Kalamajaka kohvik on pisike ja lihtne, kuid maitseelamuste poolest ületab ...

Kalamajaka kohvik Pärnu turul on tõenäoselt Eesti kõige demokraatlikum söögikoht, kus nooblid pealinnadaamid istuvad sõbralikult kõrvuti kohalike topsisõpradega ja kõik paistavad rahul olevat, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Ühes lauas juuakse õlut ja tehakse suitsu, teises nauditakse austreid ja mekitakse selle kõrvale šampanjat.

Demokraatia siiski kõigile ei sobi: naaberlauast tõusev suitsuving ei meeldinud ühele pealinna kunagisele seltskonnadaamile ja ta üritas meest minema ajada, öeldes et mis see seal passib, kui midagi ei söö. Mees oli visa ega andnud alla. “Ma jõin viina. Kallist viina,” kinnitas ta ja sai ka turvamehelt kinnituse, et kui tuhatoos on laual, võib suitsu teha küll. 

Olen ikka imestanud, miks meie muidu nii mõnusate turgude ümber ei ole sama mõnusaid söögikohti tekkinud. Tõsi, ühes Keskturu kioskis pakutakse suurepärast seljankat, siin-seal on mõni pelmennaja, aga need pole ju Eesti toidukultuuri kandjad, vaid pigem jäänukid Suurest Nõukogude Sulatuskatlast. Uuema aja söögikohad on aga enamasti tavalised keskpärased kukliputkad.

Kalaroad tõmbavad tähelepanu

Kalamajaka turukohvik aga äratas tähelepanu kohe, kui avati: värsked kalaroad, eriti kohalikust kalast road on haruldus restoranideski, mis siis veel turukohvikust rääkida. Või peaks asjale hoopiski teistpidi lähenema: kust siis veel värskeid kalaroogi otsida kui turult, ühe Eesti rikkalikuma valikuga Kalamajaka kalapoe kõrvalt.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

 • Heidi Vihma

  Heidi Vihma
  Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine