Peopaiga ja joogikohana ongi Fookusel tugevam renomee kui söögikohana. Bassi võimsusest annab aimu söögisaali nurka täitev helitehnika. Sisekujunduselt meenutab Fookus natuke Tallinna Musta Puudlit ja natuke Sinilindu – mitte kõige värskem, aga piisavalt mugav, et kes kord koha sisse võtab, see enne hommikut ei lahku.
Mind meelitas Fookusesse nende tuulte eest varjatud hooviterrass ja asjaolu, et Fookus oli kevadel osalenud Pärnu esimesel restoraninädalal – järelikult tõsiseltvõetav söögikoht, arvasin ma, kes julgeb ennast seada kõrvuti selliste tegijatega nagu Ammende villa ja Rannahotelli restoranid, Piparmünt, Mahedik, Lime Lounge jt.
Talvised road suvisel päeval
Fookuse menüü hitiks on aeglasel kuumusel tunde küpsenud ülipehme lammas, saatjaks veinikaste, lillkapsas ja karulauk. Ka nende madalküpsetatud põrsaribi on Pärnus suhteliselt haruldane nähtus. Ja kuigi ma saan aru, et sellisel igavest sügist meenutaval suvel pole mingit põhjust kergemat ja hooajalisemat menüüd pakkuda, juhtus sellel hetkel päike siiski pilve tagant välja tulema ja oleksin tahtnud midagi suvisemat.
Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.
Loe kõiki restoraniteste siit.