Tööinspektsioon korraldab augustis töökiusamisteemalisi seminare

Seminar on mõeldud töökeskkonnaspetsialistidele, aga ka teistele, kes töötervishoiu vastu huvi tunnevad.
Seminar on mõeldud töökeskkonnaspetsialistidele, aga ka teistele, kes...

Tartus, Pärnus ja Jõhvis arutletakse sel nädalal töökiusamise üle. Kolmel seminaril räägitakse, mis on töökiusamine, kui suur see probleem on ning kuidas töökiusamist ennetada.

Seminare viib läbi konsultant Merle Tambur, kes sel aastal kaitses doktoritöö teemal „Töökiusamine Eesti organisatsioonides: levik ja põhjused“. Tamburi sõnul on töökiusamine Eesti organisatsioonides üsna levinud probleem. „Negatiivse ja ebaeetilise käitumise tõttu tööl on kannatanud 23% töötajatest. Psühholoogilise töövägivalla ohvriks nimetas ennast 1% vastajatest. Töökiusamine esineb küll tihti varjatud kujul, kuid probleem on kindlasti olemas,“ möönis ta. Tamburi sõnul on töökiusamisega tegemist siis, kui negatiivne käitumine esineb mitme kuu jooksul ja korduvalt, ohver on nõrgemas positsioonis – kiusaja on kas juht või on kiusajaid mitu ning kiusaja(te) tegevus ohvri suhtes on tahtlik.

Seminar on mõeldud töökeskkonnaspetsialistidele, aga ka teistele, kes töötervishoiu vastu huvi tunnevad. Seminaril selgitatakse, mida töökiusamine tähendab ja kuidas seda ära tunda.  Samuti arutatakse, mida saavad tööandjad kui töötajad ise ära teha selleks, et töökohal ei kiusataks ning kuidas tekkinud probleeme lahendada.

Seminarid avab tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu. Maripuu sõnul võivad töökohal kiusamist tundvad inimesed tööinspektsiooniga ühendust võtta. „Meie konsultandid annavad nõu, kuidas antud olukorras toimida ning parim lahendus leida,“ ütles Maripuu. Töökeskkonna ja töötervishoiu alased konsultatsioonid on kõigile töötajatele ja tööandjatele tasuta. Töökeskkonna konsultantide poole saab pöörduda üldaadressil ti@ti.ee.

Töökiusamise alased seminarid korraldab tööinspektsioon koostöös Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri (EU-OSHA) Eesti koordinatsioonikeskusega. Seminarid on osalejatele tasuta. Üritused on osa EU-OSHA tervislike töökohtade kampaaniast „Vähem stressi“.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara