Restoranitest: Kolhethi - Pärnu parima teenindusega söögikoht!

Gruusia roogasid pakkuv Pärnu söögikoht Kolhethi on teeninduse poolest peajagu üle kõigist suvepealinna söögikohtadest - teenindaja oli kiire, asjalik ja abivalmis.
Gruusia roogasid pakkuv Pärnu söögikoht Kolhethi on teeninduse poolest peajagu...

Vaatamata sellele, et Gruusia ehk Georgia pole just esimese järgu kulinaariamaa, on ta Eestis esindatud päris mitme restoraniga. Üks neist koduse miljöö ja eriliselt hea teenindusega Kolhethi Pärnus, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kohethi menüü lükkab ümber müüdi, et grusiinid söövad vaid lambašašlõkki. Lammas muidugi on menüüs olemas, kuid mitte ainult šašlõki kujul, vaid ka supiks ja hautiseks tehtult ning hinkalide täidisena – looma „ninast sabani“ ärasöömine on uus ja trendikas ainult Lääne-Euroopa, mitte Kaukaasia (ega ka mitte eestlaste) jaoks.

Lihtsad naudingud

Küpsetatud lambaliha praekartulite ja köögiviljadega oli nii traditsiooniline kui üks lihtsa söögikoha liha-kartul iganes saab olla: tohutu kogus kartuleid, sibularõngad, külm tomatine vürtsikaste ja liha, mis pärines tõeliselt lambalt, mitte tallekeselt. Lihal oli maitset ja struktuuri, see oli parajalt pehme ja väga maitsev. Kellel lambaliha ülimaks hinnanguks on „lambamaitset polnud üldse tunda“, sellel Kolhethisse asja ei ole, kes aga lammast tõeliselt armastab, ei lase ennast ehk ka meeletust kartuliportsjonist heidutada.

Gruusia on üks maailma vanimaid veinimaasid, seda teatakse siinkandis hästi, aga kuidas nende veinid maitsevad ja kuidas neid toiduga kokku sobitada, seda enamasti mitte. Tänuväärse ettevõtmisena teeb Kolhethise menüü selle kliendi eest ära: pearoogade juures oli kirjas, milline vein selle juurde kõige paremini passib.

Kaks asja, ilma milleta Gruusia kööki ette ei kujuta, on Kreeka pähklid ja suluguni juust. Kolhethi tipproaks oli minu jaoks Adžaaria hatšapuri – soe suluguni juustuga tehtud pirukas, mille täidisele oli lisatud poolvedel muna. Lihtne roog, aga kui mõnus oli suure lapiku küpsetise otsast tükke rebida, neid munasse kasta ja Gruusia veini kõrvale ampsata. Üks minu pähkliseid lemmikuid Gruusia köögis on badrižani ehk Kreeka pähkli püreega baklažaaniviilud. Kolhethise versioonis olid need üpriski iseloomukad, tugevalt küüslaugused.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

KAAMOS GROUP otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara