Köök on kontori süda

Tank Grupi sekretäri Kertu Roosla sõnul on nende köögis olulisel kohal pikk söögilaud.
Tank Grupi sekretäri Kertu Roosla sõnul on nende köögis olulisel kohal pikk...

Öeldakse, et köök on kodu süda. Samuti on see kontori süda. See on oluline kohtumispaik nii töötajatele kui ka külalistele. Kolm ettevõtet lubasid sekretar.ee-l uudistada ringi nende kööginurgas.

Köögil on kontoris mitmeid funktsioone

„Proeksperdis on köök väga oluline kohtumispaik, siin saavad kokku töötajad ning võõrustatakse vajadusel külalisi,“ tutvustas kööki AS Proekspert turunduse eestvedaja Mariaana Sõnajalg. Ettevõttes on mõeldud sellele, et köök ei ole ainult söögi valmistamise koht, vaid ka mõnus paik niisama olemiseks, kus saab nautida maitsvat sööki ja jooki, hubast interjööri ning kaastöötajatega maailmaasju arutada.

Köök on kontori süda

Samuti on köök äärmiselt oluline LHVs, kus on üheksakorruselises kontoris igal korrusel oma kööginurk koos kõige vajalikuga. LHV büroojuht Helen Pihlak nimetab kööki kontori südameks. „Siin tehakse tutvust uute töötajatega, jagatakse nädalavahetuse muljeid ja tehakse plaane eelolevaks. Ilma selleta ei kujutaks ühtegi kontorit ette,“ kirjeldas kontori olulisust Pihlak.

Köögis on olemas kõik vajalik

LHV köökides olemas kõik vajalik selleks, et kasutajad võiksid ennast seal koduselt tunda. Kappidest leiab kohvitasse, veeklaase, taldrikuid, kausse, nuge-kahvleid, serveerimisaluseid, vaase ja muud vajalikku. „Ühte kööki oleme maiasmokkade rõõmuks paigaldanud jäätisekülmiku, mis täitub uuesti pea iga nädal. Tänaseks on külmiku valimis juba 20 erinevat jäätist,“ märkis Pihlak.

Proeksperdis on alati ettevõtte poolt olemas pudelivesi, kakao, kohv, tee, sidrun ja ingver. Samuti on ettevõte hoolitsenud kogu köögi sisustuse ja nõude eest. Kertu Roosla, Tank Grupi AS sekretäri sõnutsi on nende köögis olulisel kohal ka pikk söögilaud.

Tähtsaim tehnika on kohvimasin

Roosla hinnangul on ilmselt köögi kõige olulisemaks tehnikavidinaks kohvimasin, mis toodab päeva jooksul liitrites erinevaid kohvijooke. Oluliseks on ka külmkapp, ahjuga pliit, mikrolaineahi, röster ning veekeedukann teesõpradele. LHV kontori köökides leidub lisaks eelnimetatule nõudepesumasin, mikrolaineahi, veeautomaat ja blender smuutisõpradele.

Töötajatel oma tassid

Tank Grupi AS töötajad on enamasti toonud endale kontorisse oma tassid. Roosla sõnutsi on see mugav lahendus vältimaks segadust, kelle tassist parasjagu juuakse. Sealjuures LHV kontoris, kus on palju töötajaid, on arvestatud igale inimesele üks tass ja klaas. Seega töötajaid kasutavad ühesuguseid kohvitasse, kuid on ka neid, kes on kontorisse toonud sentimentaalse väärtusega tassi. „Miks mitte, kui kohvi sellest tassist paremini maitseb,“ arvas Pihlak.

Külalistele eraldi nõud

Tank Grupi ASis on nõudest kõige viisakamalt esindatud kohvi- ja alustassid, mis mõeldud külalistele ja omavad kohta eraldi kapis. Samuti pakutakse ka LHVs kohvijooke külalistele selleks spetsiaalselt soetatud nõudest. „Kuna joogivalikus on palju erinevaid kuumi ja külmi jooke, siis sisaldab kliendi nõude kapp laia valikut erisuuruses tasse ja klaase. Kliendi soovil pakume neile musta kohvi, espressot, lattet, cappucinot, teed, gaseeritud või gaseerimata vett. Tegelikult võib küsida kõike ja me püüame selle soovi täita,“ rääkis külaliste kostitamisest Pihlak.

Köögi korrashoiu eest vastutavad töötajad

LHV kööke varustab büroo tiim. Kõik vajalik tellitakse, kuid on ka olukordi, kus töötaja peab kiirelt lähimasse toidupoodi lippama millegi kindla järele. „Köögi puhtuse eest hoolitsevad kõik ise. Kui kohvi joodud, tuleb tass kraanikaussi või nõudepesumasinasse panna,“ selgitas reegleid Pihlak. Sama köögi korrashoiusüsteem toimib ka Proeksperdis, kuid lisaks sellele käib kontoris regulaarselt koristaja ja kaks kontorihaldjat varustavad kööki kõige vajalikuga.

Gurmeekokad kontoris

Proeksperdi Tallinna kontoris üks suur köök täisvarustusega, mis pakub inimestele võimalust ise tervislikku toitu valmistada ning lisaks on igal korrusel kohvinurk. „Kord kuus valmistavad gurmeekokad kohapeal hommikusööki. Sellised ühised hommikusöögid on organiseeritud ja finantseeritud ettevõtte poolt,“ kirjeldas ühiseid ettevõtmisi Sõnajalg. Lisaks kostitab ettevõte töötajaid kord nädalas värskete puuviljadega ning aastaringselt saab ennast turgutada sidruni ning ingveriga.

Ühised üritused köögis

Proeksperdis korraldavad meeskonnad tihti ühiseid lõunsööke tähistamaks edukalt lõppenud projekte või niisama koos aega veeta. „Suvel saame köögina kasutada väliterrassi, kus on võimalik grillida ja suuremale seltskonnale laud katta,“ tutvustas Sõnajalg võimalusi Proeksperdis. Ta lisas, et aegajalt kasutatakse kööki ka degusteerimisteks ja toidualasteks loenguteks. „See kõik on osa tervist edendavast ja töötajasõbralikust kultuurist, et inimesed tunneksid end tööl nagu kodus,“ rääkis Sõnajalg ettevõtte väärtustest.

Ka Tank Grupi AS koguneb kööki siis, kui on midagi tähistada. „Saame köögis kokku sünnipäevadel, kordaminekute tähistamisel ning uute kolleegide tervitamiseks või vanade ära saatmiseks,“ rääkis Roosla. Samuti hellitab oma töötajaid LHV. „Viimasel ajal juhtub tihti, et tellime kontorisse suurema koguse kringleid ja torte, et premeerida töötajaid ühiste jõupingutuste eest,“ meenutas Pihlak.

Teisele ettevõttele külla

Teisi ettevõtteid väisates pakutakse külalistele tihtipeale mitmeid kohvijooke. Võõras ettevõttes märkavad ettevõtte juhid või töötajad eelkõige nõude puhtust ja väljanägemist. LHV büroojuht kinnitas, et märgatakse, kuidas kohvijooke serveeritakse, kuid sealjuures peetakse olulisimaks nõude puhtust.
 

KOMMENTAAR

Kontoris suurürituse korraldamisel on mõistlik nõud laenutada
Luule Tohert, Farwell Kaubanduse OÜ, HoReCa köögi- ja lauatarbed projektijuht

Kontoris suurürituste korraldamisel on kõige mõistlikum lahendus nõude laenutamine koos toitlustusega. Selline teenus on äärmiselt mugav, sest pakume transporditeenust nii kohale kui ka tagasi toimetamiseks ja sinna juurde ka nõudepesuteenust.
Meilt on võimalik tellida vastavalt kontori disainile ja ettevõtte eelistustele lauakatteid ja köögi väikevahendeid. Püüame läheneda kliendile personaalselt tema vajadustest lähtuvalt ja arvestame ka ürituse eripäradega. Teisisõnu aitame kliendi soovide kohaselt kõik kokku sobitada.
Üldiselt on ettevõtted, kes pakuvad terviklahendusi kohvikute, restoranide, hotellide lauakatete nõustamise ja varustamisega tõusev trend, sest kaubanduses napib valikut läheneda omanäoliselt nõude valikule.

Autor: Maarja Lega

Vaata fotogaleriid Proeksperdi, LHV ja Tank Grupi kööginurkadest:

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara