Restoranitest: Peps, aga mitte pepsidele

Peps pole pepsidele mõeldud - pakutakse argiseid toite, mida võib leida paljudest söögikohtadest, kõik menüüsse kirja saanu päris tegelikkusele ei vasta ja ka teeninduse osas on veel arenguruumi.
Peps pole pepsidele mõeldud - pakutakse argiseid toite, mida võib leida...

Suurte akendega ahvatlevaid söögikohti on Tallinnas napilt. Aknad ja disain ongi Pepsi kõige tugevamad küljed, toidu, joogi ja teenindusega läheb seal kehvemalt, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Pean tunnistama, et viisteist aastat iganädalasi restoranikolumne on teinud mind mõnevõrra pepsiks ehk snooblikuks, nagu seletav sõnaraamat pepslikkuse sünonüümiks annab. Aga et minusugustele võiks omaette söögikoha avada, selle peale pole kunagi tulnud – hea mõte!

Eristumise tähe all pakutakse argist

Kui ettekandjalt nime päritolu kohta küsisin, kuulsin aga, et see olla hoopiski pandud selleks, et eristuda?! Sellisel juhul jäi see menüü koostajaga kooskõlastamata, ega muidu poleks menüüsse võetud kõige mitte-eristuvam supikolmik borš-koorene lõhesupp-tom kha.

Facebookist menüüd otsides – mida seal ei olnudki – avastasin aga, et Peps peab end hoopiski veinirestoraniks ja ootab enda juurde pigem vähese nõudlikkusega kui pepse külastajaid. Tsiteerin FBd: “Kui sa pole teps mitte liiga peps, siis on see peenutsemata parim ajaveetmise koht – hea söögi ja joogiga veinirestoran Peps”. Veinirestoran joogikaardiga, kus kuuest veinimaast kolm on esindatud ühe, kolm kahe veiniga?

Alusetud lubadused menüüs

Õlut on küll, A. Le Coqi ja Saku jooke, samuti mitme väikese pruulikoja jooke. Ainult joogikaart on päritolu avamisega kitsi, nimi kirjas ja muud ei midagi. Joogikaart ise ja ka menüü olid söögikoha enda kujundust arvestades aga silmapaistvalt aladisainitud – valged A4 lehed, klambriga kokku löödud ja kõik.

Toitudest on Pepsis kõige tugevamalt esindatud mitmesugused saiad ja nisutooted: suupisteks-eelroks baquet’id, crostini’d ja peekonivahvlid, magusroaks samuti vahvlid ja muidugi koogid. Pearoogadest kõige ahvatlevam oli merilesta filee värske salati ja köögiviljadega, aga köögis kala parajasti ei juhtunud olema. See ei jäänud ainsaks punktiks, milles menüüs kirjapandu tegelikkusest erines.

Vahvlite lisandiks lubati marju, aga need olid juba kompotiks keedetud ja aasiapäraseks nimetatud kanasalatis puudus õrneimgi vihje ­Aasiale: paari kirsstomati, avokaadoviilu ja greibiga täiendatud rukolasalati kastmeks oli maitsestamata jogurt ja ka krõbedal kanafileel polnud tunda õrnimatki maitseaine varjundit. Palusin maitse lisamiseks tuua ükskõik mida köögis leidub, kas või lihtsat soja- või tšillikastet, sain soola ja musta pipra.

Vürtsikas tom kha oli küll maitsev, kuid selle kõrvale pakutud must rukkileib ei haakunud Aasia maitsetega. Nojah, alles paar nädalat tagasi pakuti ühes, samuti “trendikas” restoranis praetud räime kõrvale Itaalia stiilis ciabatta’t.

Teenindusel on arenguruumi

Teenindus oli püüdlik. Nii kui olin salati ära söönud, tuldi küsima, kas soovin kohvi ja kooki – aga mul ju veel supp tellitud, enne seda kook ja kohv nagu ei läheks. Ja kui olin juba veerand tundi (ja enam ilmselt mitte kõige rõõmsamas olekus) magustoiduks vahvlit oodanud, tundis ettekandja huvi, kas minuga on kõik korras – ei ole ju, ikka veel ootan. Vahepeal sain osa pealetükkivast muusikast, üle saali peetud valjuhäälsetest vestlustest ja isegi köögitülist, mis avatud köögist söögisaali ulatus. Igav ei olnud, aga mõnus ka mitte.

Eelmisi restoraniteste loe www.sekretar.ee/restoranitestid.

Peps
Peps

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara