Autor: Heidi Vihma • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Tai Boh menüü esindab Taid, Hiinat ja Jaapanit

Särtsaka sisekujundusega Tai Boh pakub Tai, Hiina ja Jaapani köögi roogasid. Taldrikult maitsete pillerkaart aga ei leia, sisekujunduse värvikirevusest hoolimata on road üpris tavalised.
Foto: Raul Mee
Tai Boh sisekujundus jätkab Manna la Roosast tuttavat ülevõlli eklektikat, baarmenid segavad kokku erilisi kokteile ja menüü esindab ühekorraga Taid, Hiinat ja Jaapanit, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kes Manna la Roosas käinud, seda Tai Boh enam jalust ei raba, aga hullumeelselt fantaasiaküllane on seegi. Tai Bohi üldmulje on mõnevõrra vaoshoitum, stiilipuhtam (ikkagi Aasia) ja korralikum kui Manna la Roosas. Ning natuke soojem, seda nii kaudses kui otseses mõttes. Kui Manna la Roosas talvisel ajal aknaaluses lauas toit pärast laualetootmist hangus silmapilkselt, siis Tai Bohis oli ka käreda pakasega ainult mõõdukalt jahe.

Pearõhk kokteilidel

Alkohol, millele selles majas nii klientide kui baarmanide poolt keskmiselt enam tähelepanu pööratakse, on teatavasti hea soojendaja. Alkoholiga mittesõbralikus vahekorras olijatele polnud peale tee ja kohvi aga midagi sooja pakkuda. See pole muidugi mitte ainult Tai Bohis nii, ka mujal eelistatakse paarikümnekraadisest pakasest tulnutele pigem jääga jahutatud kui kuumi jooke pakkuda.

Kokteilid on Tai Bohis aga võimsad. Nii kuulsast Tai supist inspiratsiooni saanud Tom Yum kui majajook Tai Boh olid tugevalt magushapud, pigem magustoidud kui isutõstjad. Ka teenindus on võimas – enne kui jõudsime õhtusöögiga alustada, oli meie laua juures käinud kolm teenindajat, hiljem lisandus veel paar. Mis sest, et üht ja sama kokteili pakuti kolm korda, aga millise püüdlikkusega!

Menüü on roogade lahti seletamisel napisõnaline, kuid teenindajad jutukad. Euroopas kodunenud Aasia-päritolu hittroogade (sushi, sashimi, kalakook, tom kha ja tom yum) kõrval on menüüs näpuotsaga ka eksootilisemat  kraami. Näiteks pehme krabi ja isegi Kobe veis, mille grillitud sisefilee 200-grammine tükk maksab üle 90 euro.

Särtsaka ümbruse keskpärased toidud

Aasiasse suhtutakse Tai Bohis nii vabalt ja loovalt, et isegi riisist on loobutud. Nii Hiina, Jaapani kui Tai päritolu roogade söömiseks on valida pulkade või noa-kahvli vahel, Tai mõnusalt kastmeste roogade jaoks hädavajalikku lusikat tuleb aga eraldi paluda. Milline diskrimineerimine, kui meenutada, et tailaste jaoks on kahvliga söömine sama ebaviisakas kui eurooplastel noa suhupanek!

Kõige intrigeerivamaks roaks on seakõht, mis valmistatud peakoka ema eriretsepti järgi. Ühelt poolt paneb see huvi tundma, kust peakokk pärit ja kus ta ema elab. Teiselt poolt on  - eriti pärast koduseid jõuluseapraade tore tõdeda, et siga ei põlga ka taid ja hiinlased. Taist pärit peakoka hiinlannast ema ja tema Tai Bohi peakokast poja magusvürtsikas kastmes pekine sea kõhuliha oli eriliselt pehmeks hautatud ja väga maitsekas, aga oma rammususes jõukohane vaid vähestele vapratele.  

Kõik muu, nii eelroaks söödud Hanoi rullid ja pardi rinnafilee kui pearoogade hulgast valitud teravad krevetid juurviljadega olid aga suhteliselt tavalised, pigem ootuspärased kui üllatavad. Sellises hullus ümbruses tahaks ka toidule mingeid krutskeid, tavaline vokiroog on igav mis igav. Pealegi ei vastanud menüüs kirjapandu tegelikkusele: krevetid polnud isegi mitte vürtsipuuduses üles kasvanud eestlaste jaoks tulised ja juurikate kõrval oli taldrikul ka lehti ja varsi, kokku üsna tavaline köögiviljasegu.

Loe varem avaldatud restoraniteste SIIT.

Tai Boh

Kokku punkte 24 (võimalikust 30 punktist)

Toit-jook: 7

Teenindus: 8

Interjöör: 9

Aadress: Mere pst 1, Tallinn

Telefon:  629 9218

Avatud: T-L 17-23, P 14-22

Põhiroogade hinnavahemik:  13-91 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Foto: Raul Mee
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700