Autor: Sekretär.ee • 17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ühes parimas restoranis asus tööle Michelin’i tärniga pärjatud peakokk

Foto: Pädaste mõis
Kuuel viimasel aastal viiel korral Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Alexender sai endale ainukese Michelin’i tärniga pärjatud peakoka Eestis – uus sakslasest Chef de Cuisine Matthias Diether asub Pädaste Mõisa restoranis ametisse.

Pädaste Mõisa ja Alexandri restorani juhtiv Martin Breuer kinnitas, et leping Aleksandri ja Pädaste Mõisa Tallinnas tegutseva restorani Neh uue peakoka Matthias Dietheriga on alla kirjutatud ning mees juba sellest nädalast Tallinnas ja Muhus uueks tööks ettevalmistusi tegemas. “Matthias Dietheri saabumisega Pädaste Mõisa jätkame me traditsioone ning pühendumust hoidmaks kõrgeimat taset. Meie peakokk Peeter Piheli käe all kunagi alguse saanud Põhjala saarte köök – täis austust piirkondliku pärandi vastu – on aastatega jõudnud maailmaklassi köökidega samasse ritta. Teeme omalt poolt parima, et Eesti ainsa Michelin’i tärniga pärjatud peakoka tööle asumine Alexanderis annaks uue tõuke kogu Eesti toidukultuuri arengule,” ütles Breuer.

Pärast iga-aastast talvepuhkust avab Pädaste Mõis ja restoran Alexander oma uksed külalistele 18. märtsil. Esimesi külalisi ootab juba uue peakoka menüü.

“Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Kõik, mida valmistan, peab rääkima iseenda eest. Minu jaoks tähendab see, et tõeline täht taldrikul on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitsev ning välja pandud loovalt kaasaegsel moel,” kirjeldas Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid. “Pädastes arendatav Põhjala saarte köögi selge definitsioon koos päris oma köögiaiaga, oma metsaandide koguja ning lähedalasuvate talunike, kalameeste ja jahimeeste poolt pakutavaga, on iga kirgliku koka tõeline unistus,” lisas ta.

Pädaste Chef de Cuisine Matthias Diether.
Foto: Pädaste mõis
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700