Autor: Signe Sillasoo • 18. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lae telefoni või tahvlisse! Nutirakendused reisiks

Foto: pixabay.com
Nutirakendused on reisija kiired abilised - olgu selleks majutuskoha, sobivaimate lendude, võõrkeelsete sõnade tähenduse otsimine või arvepidamise korraldamine.

Äripäeva Reisileht toob välja valiku nutirakendusi, mis tasub enne reisi oma telefoni või tahvelarvutisse laadida.

PackPoint- (Android, iOS)

Tegemist tubli abimehega reisile minnes. PackPoint aitab valida reisiks vajalikud asjad vastavalt sihtkoha ilmale, kuupäevadele, reisi pikkusele ning tegevustele, millega soovid reisil tegeleda. Kui osta rakenduse premium litsents (Android €3.25,iOS $2,99), siis on võimalik luua isikustatud pagasinimekirju ning tegevusi.

SkyScanner (Android, iOS)

Rakendus, mille abil leiad alati odavaimad lennupiletid. Otsingumootor kombineerib erinevate lennufirmade lende. Välja on toodud soodsaimad päevad, millal reisida. Vajadusel saab lende sorteerida ka vastavalt soovitud lennupikkuse või vahepeatuste arvu järgi.

Booking.com (Android, iOS)

Tegemist on kõige mahukama majutusasutuste andmebaasiga internetis. Lisaks soovitud kuupäevadele ja sihtkohale on võimalik leida majutusi kindlates linnaosades ning soovitud mugavustega. Suur osa majutusasutusi pakub ettemaksuta ning tasuta tühistamisega tube.

Uber (Android, iOS) - Võõras linnas ringi liikumine võib olla vahepeal paras peavalu. Rakendus võimaldab valida sõidu alguspunkti ja näitab ligilähedast sõidu maksumust vastavalt sihtpunktile. Sõidu lõppedes võetakse pangakontolt summa maha, ei ole vajadust võõras valuutas arveldamiseks ega jootraha jätmiseks.

WiFi Finder (Android, iOS)

Välismaal maksab mobiilne andmeside palju ning alati ei ole interneti otsing kõige lihtsam ülesanne. WiFi Finder leiab lähedusest kõik avalikud võrgud ning annab juhised nendeni jõudmiseks.

Expensify (Android, iOS)

Kulude jälgimiseks on kõige lihtsam viis Expensify. Kui teha kviitungist pilt, siis rakendus salvestab kulutab summa ning jagab aruandeid kulutuste kohta.

Triposo (Android, iOS)

Kuna tihti on probleemiks internetiühendus, siis Triposoga on võimalik alla laadida soovitud linna teejuhid koos kaartidega, mida on võimalik hiljem võrguvabalt kasutada. Rakendus on soovitustega põhjalik ja aitab ka vajadusel valuuta teisendamisega.

Google Translate (Android, iOS)

Lisaks tavapärasele tõlkimisele võimaldab rakendus ka visuaalselt tõlkimist. Tuleb ainult suunata kaamera soovitud teksti peale ning ekraani ilmub tõlgitud tekst. Rakendus ei vaja internetiühendust, kui keel on eelnevalt alla laetud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700