Kogemustega sündmuste korraldaja: eeldamine on kõikide ebaõnnestumiste vaimne ema

Aivar Kuusk
Sündmusturundusagentuuri Kuusk OÜ juht Aivar Kuusk.

Eeldamine on kõikide ebaõnnestumiste vaimne ema. Ärge kunagi midagi eeldage, vaid kontrollige kõik kaks korda üle, ütles sekretäride päeva konverentsil sündmusturundusagentuuri Kuusk OÜ juht Aivar Kuusk.

Kuusk on veendunud, et firmasündmused liidavad kollektiivi ja toidavad õnnetunnet. Kuusk selgitas ka, miks tema eelistab oma firma nimes just sõna "sündmus" sõna "üritus" asemel. "Eesti suurim sõnameister Johannes Aavik selgitas oma 1936. aastal ilmunud teoses "Eesti õigekeelsuse õpik ja grammatika", et sõna "üritus" on luhta läinud katse. Seetõttu oleme meie sündmusturundusagentuur," märkis Kuusk.

Mis on õnnetunne?

"Mina olen endale selle selgeks teinud järgmise mõttega: mida vähem sa teed asju, mida sa teha ei taha, seda õnnelikum sa oled. Mina olen õnnelik, sest mul on täna võimalikult vähe asju, mida ma teha ei taha. Mul on aega - reisida, mootorrattaga sõita ja sukelduda," ütles Kuusk.

Oma meeskonna kohta märkis ta, et nemad teevad terve oma tiimiga koos igal aastal pika reisi Tai kuningriiki, kus nad tegelevad väga palju mittemillegi tegemisega - no natuke tehakse tema sõnade kohaselt otsast tööd ka.

"Kõige parem on meeskonda tundma õppida läbi sündmuste. Näiteks eelmisel aastal läksime uue tiimiliikme Veronikaga kohe Ahvenamaale kalale. Sellistest ühisreisidest ei saa rääkida muidugi 200 inimesega ettevõttes, aga tasub siiski proovida oma firma juhatuse liikmega kohe homme ka sel teemal läbi rääkida," märkis ta.

Sekretärid võivad tema sõnul täiesti rahulikult ise firma sündmusi korraldada, mingit raketiteadust seal ei ole. "Pidage meeles, et tähelepanuvajadus on meil kõigil," ütles Kuusk. Ta lisas, et sündmused ei pea olema kallid. Koos võib ka seenele minna, teha olematu eelarvega väga äge seenepäev.
Hästi popiks on tema sõnul muutunud ka ühised talgud. "Meie käisime ühe kliendiga ühel nädalavahetusel erivajadustega lastekodus ja tegime neile kiigeplatsi, liivakasti ja mängumajad," märkis ta.

Kuusk toonitas, et kindlasti sündmused muutuvad ajas. Hea näide on siin, et väga harvaks on muutunud kahe ööbimisega suvepäevad, ka ühe ööbimisega on langev trend. Tõusev trend on praegu ilma ööbimiseta suvepäevad. 
"Suvepäevad tulevad tegelikult nõukogude ajast, siis olid nö suvemängud, kus võeti kolm päeva korralikult napsu ja öös juhtus asju. Skandinaaviamaades näiteks ei saada aru, kuidas meil saadakse inimesed oma vabast ajast metsa koos kolleegidega napsu võtma," märkis Kuusk.

Kuusk toonitas, et tema soovitab teha firmapidusid, aga peab arvestama, et need on muutumas, firma suvepäevadest osavõtt kogu aeg kahaneb. See on tendents. Inimestele on muutunud nende oma vaba aeg kogu aeg tähtsamaks. Hinnatakse rohkem aega endale, perele, sõpradele. "Selleks, et inimesed tuleks kohale, peab olema suvepäevadel rohkem sisu. Köietõmbamisvõistluste aeg on saanud läbi ja inimesed ootavad midagi muud," lisas ta.

Aivar Kuuse 5 soovitust sekretäridele tehniliselt laabuvate firmasündmuste korraldamiseks:

1. Andke inimestele alati piisavalt süüa.
2. Nõudke, et ruumis oleks piisavalt õhku. Kui  õhku ei ole, siis inimene ei võta infot vastu.
3. Temperatuur on väga tähtis - kui on näiteks plaanis õlad paljad jõulupidu, siis ruumis peab olema ca 20-21 kraadi sooja.
4. Tualetid - WC logistika on väga tähtis, saab juba rentida ka väga korralikke välikäimlaid, mitte neid siniseid jubedusi.
5. Piisavalt voolu kõikidele.

*Aivar Kuusk esines teemal "Firmasündmused, mis liidavad kollektiivi ja toidavad õnnetunnet" konverentsil SEKRETÄRIDE PÄEV 2016.

Autor: Annika Kald

Vaata sekretäride päeva fotogaleriid siit.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine