Restoranitest: Nõmmel avas uksed restoran MuSu

Restoran MuSu Nõmmel.
Restoran MuSu Nõmmel.

Keset Nõmme õllepubisid ja pirukakohvikuid on avatud nüüd ühtaegu pidulik ja kodune MuSu restoran. Ilus ruum, osavad kokad, valitud veinid ja mõnus muusika muudkui meelitavad uusi külastajaid, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Uus MuSu on minu "koduküla" restoran, mida olen aastaid oodanud. Seepärast annan kohe teada, et seekordne restoranilugu on mõjutatud isiklikust huvist.

Ümbruse lokkav pubikultuur

Seni keskendusid Nõmme söögikohad õllele, ajaloole või pirukatele. Alfredi pubis, Buldogi pubi, Glehni pubis ja Hiiu pubis antakse õlle kõrvale muidugi ka süüa, ent gastronoomia-alaseid ambitsioone pole üheski märganud. Nõmme jaamahoone Elsa on esiplaanile seadnud 30-aastate õhustiku ega püüdlegi maitsetippude poole. Ka meie saia-pirukakohad on pigem ajaloolised nähtused kui kaasaegse köögi esindajad: Sõõrikukohvik küpsetab sõõrikuid, Kassi kohvik eriliselt rammusaid ja lihaseid pirukaid, Köök ja Kook kõike ülejäänut. Viljandi maantee alguses olevat Mimosat, mis on küll tore restoran, päris omaks pidada ei saa.

Ja nüüd siis MuSu: väike, hele, ühtaegu pidulik ja kodune. Üritasin mitmel laupäeval sinna minna, kuid jäin laua broneerimisel alati hiljaks. MuSu tundub juba praegu, vaevalt neljakuusena vägagi menukas olevat ja nädalalõpuks tasuks laud kinni panna hiljemalt neljapäeval.

Paar rooga ookeani tagant

Menüüs hakkasid silma kõigepealt kaks trendikat toitu Peruu köögist: supp nimega hot cheviche ja kana Huancana kastmes. Cheviche pakub üllatusi: tundsin selle nime all vaid vürtsikat külma kala- või mereannirooga, aga tuleb välja, et see võib ka sooja supi kuju võtta. Maitse nagu ikka - rikkalik ja tuline. Huancana kaste on lihtne tuline juustukaste, mida enamjaolt kartuli juurde pakutakse. MuSus täiendas see kanafilee-praekartulirooga ja oli oluliseks argumendiks, miks pearoogadest just selle välja valisin. Ei pidanud kahetsema.

Muud road olid pigem kindla peale minek: kinoasalat või mustika-veinikastmes pardifilee uuendusmeelsetele ja Caesari salat või kaua küpsenud põrsakõht traditsioonide austajaile. MuSu veinivalik, sealhulgas ka klaasiga pakutavad, oli täiesti arvestatav. Klaasijookide hulgas oli ka cava, mille üle seekord eriliselt rõõmustasin. Magustoitude osa jäi kahvatumaks, aga see ongi meie restoranide kõige nõrgem lüli. Tore oli samas, et dessert-juustuvalik esindas Juustukuningaid.
Uue koha edukuse kõige olulisem eeldus on täidetud: maja perenaine on isiklikult kohal, hoiab toimuval silma peal, võtab külalisi vastu, sätib laudu jms. Ka ettekandjates tundus olevat keskmisest rohkem rõõmu ja tarmukust.

Eelmisi restoraniteste loe www.sekretar.ee/restoranitestid.

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine