16. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reedel rattaga tööle!

,,Reedel rattaga tööle“ kampaania kutsub üles jätma sel päeval auto koju ning liikuma tööle rattaga.
Foto: pinterest.com
Maikuu jooksul leiab Tallinnas aset Eesti Linnaratturite Liidu kampaania ,,Reedel rattaga tööle“, mille eesmärgiks on inimeste liikumisharjumuste tervislikumaks muutmine ning ratta kuvandi laiendamine pelgast spordivahendist transpordivahendiks, mis sobib ka argisõitudeks, sealhulgas tööle sõitmiseks.

Kampaania "Reedel rattaga tööle" puhul on tegemist sünteesitud ideega ameeriklaste Casual Friday traditsioonist, mis annab kontoriinimestele loa ühel päeval nädalas veidi vabamate reeglite järgi rõivastuda ning inglaste algatatud ,,Bike to Work“ kampaaniast, mis ergutab inimesi rattaga tööle sõitma. Mõlemad eelmainitud kampaaniad on märkimisväärselt muutnud inimeste harjumusi ning sobivad seega suurepäraselt ,,Reedel rattaga tööle“ kampaania inspiratsiooniks.

Maikuu jooksul leiab Tallinnas aset Eesti Linnaratturite Liidu kampaania ,,Reedel rattaga tööle“, mille eesmärgiks on inimeste liikumisharjumuste tervislikumaks muutmine ning ratta kuvandi laiendamine pelgast spordivahendist transpordivahendiks, mis sobib argisõitudeks, sealhulgas ka tööle sõitmise tarbeks.
Foto: Eesti Linnaratturite Liit

,,Eestis on hulgaliselt rattaspordi harrastajaid, kuid enamikule neist jääb ratas väljaspool sporditrenni võõraks ning nad ei kasuta seda argitranspordivahendina teel kooli, tööle, kauplustesse. ,,Reedel rattaga tööle“  kutsub üles kasutama reedet kui katsetamispäeva ning jätma sel päeval auto koju ning liikuma tööle rattaga. Mida rohkem inimesi eelistab liikumisvahendina ratast, seda turvalisemaks muutub rattaga liikumine, rattureid osatakse näha loomuliku osana linnaliiklusest ning neid ka märgatakse,“ sõnab Eesti Linnaratturite Liidu liige ning tuntud rattafestivali Tallinn Bicycle Week organisaator Tõnis Savi.

,,Me istume palju ja liigume vähe. Viime oma lapsed autoga lasteaeda ja kooli, sõidame ise tööle. Vähest liikumiskultuuri on meile ette heitnud mitmed uuringud, mis ütlevad, et oleme selle tulemusena vähem terved ja muide, ka vähem loovamad. Meie lapsed liiguvad peamiselt kehalise kasvatuse tundides või klassiruume vahetades. Ka parlament võiks siin head eeskuju näidata, istuda kasvõi kord nädalas ratta selga ja tööle vändata. ,,Reedel rattaga tööle“ saab endale parlamendiliikmetest kindlasti tugeva toetusgrupi!” tõdeb kampaania patroon Riigikogu liige Heidy Purga.

Maikuu jooksul võib Tallinna teid ääristamas näha võimsaid plakateid, mis kutsuvad reedel autot koju jätma ning selle asemel hoopiski rattaga tööle sõitma.

Kampaania oluliseks osaks on ka teemaviide #reedelrattaga, mis viib sõnumit edasi inimeselt inimesele sotsiaalvõrgustike kaudu. ,,Loodame, et teemaviide #reedelrattaga osutub sama edukaks kui eelmisel suvel käiku lastud #veloloveeesti, mille on endale Instagramis külge saanud juba ligi 500 emotsioone tulvil kaadrit,“ tõdeb kampaania üks eestvedajaid Rasmus Kaljujärv. ,,Tähistades oma tööle sõitmise kaadri teemaviitega, annad oma sõpradele, tuttavatele, sugulastele teada, et toetad ideed ning  innustad teisigi liikuma,“on Kaljujärv veendunud.

Kampaania algataja Eesti Linnaratturite Liit on Eesti teede, tänavate ja inimeste rattasõbralikkuse ning ratturite huvide eest seisev organisatsioon, mis on loodud aastal 2014. Eesti Linnaratturite Liidu tegevuse eesmärgiks on Eesti liiklus- ja rattakultuuri areng, ratturite hulga kasv ja rattureid siduva ühtekuuluvustunde tekitamine.Allikas: bioneer.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700