23. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toataimed, mis elavad vaid õhust ja armastusest

Taimed on asetatud käsitööna valminud alustele, mida saab riputada, lauale asetada või seina külge kinnitada. Ühesõnaga panna sinna, kuhu hing ihkab.
Foto: Arkiplant
Noor Eesti firma Arkiplant pakub valikut erinevaid mullata kasvavaid ja vähenõudlikke õhutaimi, mis on ideaalne lahendus kontoritesse, kus puudub ruum, kuhu lillepotte toetada või kus puudub rohenäpp, kes igapäevaselt taimedega tegeleks.

Taimed on asetatud käsitööna valminud messingust, terasest või tammepuust alustele, mida saab riputada, lauale asetada või seina külge kinnitada. Ühesõnaga panna sinna, kuhu hing ihkab.

"Tegu on õhutaimedega - Tillandsiatega. Nende eripära on selles, et nad kasvavad mullata. Muus osas on nad aga täiesti tavalised taimed, vajades vett ja valgust," selgitas firma asutaja Birgit Jaanus. Et taimed saavad endale vajalikud toitained läbi lehtede, siis seda fakti ära kasutades leidsidki Arkiplant asutajad, et see on hea ja mugav moodus näiteks kontoritesse rohkem rohelust tuua. Eriti, kui puudub ruum, kuhu lillepotte toetada. Arkiplanti pakutavad taimed ja taimealused on väiksed ja sobivad suuresti igale poole kinnitamiseks.

Õhutaimed võib Birgiti sõnul jagada laias laastus kaheks - ühed armastavad elada vihmametsades, teised kõrbealadel. Kui neid 1-2 korda nädalas veega piserdada ja paar korda kuus ka veevanni panna, siis kenasti elavad üle aga ka pimedad Eesti talveõhtud.

Sõbrannad, Häli-Ann Tooms, kes on maastikuarhitekt ja tegutseb Kopenhaagenis, ning Birgit Jaanus, kes on sisearhitekt ja toimetab Tallinnas, tõdesid, et sisehaljastusega tegutsetakse ja säärast teenust pakutase vähe. Sel teemal arutledes tulidki nad mullu sügisel Arkiplanti loomise mõtte peale. Idee tekkimise järel võeti päevake mõtlemiseks ja otsustati siis jõuludeks esimeste lahendustega juba turule tulla.

Täna mõtlevad sõbrannad juba edasiste võimaluste peale - kujundada huvilistele näiteks neist taimedest vertikaalaedu, pakkuda lillede hooldamisteenust ja tulla vastu klientide muudele eritellimussoovidele.

Vaata lisaks arkiplant.myshopify.com.

Autor: Signe Sillasoo

*Artikkel ilmus Äripäeva ajakirjas Sisustaja.

Foto: Arkiplant
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700