Autor: Heidi Vihma • 24. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Konteiner Kalamaja ehitussoojakus

Konteiner koosneb kahest ehitussoojakust: alumises on köök ja baariruum, ülemises söögisaal. Lisaks veel terrass: lebamispadjad konteineri seina ääres lavatsil ja lauad-toolid.
Foto: Eiko Kink
Kiirsöögikohti satub Äripäeva Puhkepäeva toidukriitiku Heidi Vihma restoranilugude rubriiki harva. Konteiner aga äratas tema tähelepanu nii oma eriliselt vähenõudliku arhitektuurse lahenduse kui ka köögiga.

Konteiner koosneb kahest ehitussoojakust: alumises on köök ja baariruum, ülemises söögisaal. Lisaks veel terrass: lebamispadjad konteineri seina ääres lavatsil ja lauad-toolid tolmusel tühermaal. Aeg-ajalt keerutas tuul platsilt tolmu üles ja veeretas lustlikult tühje papptopsikuid.

Täitmata ootused

Vietnami kööki hinnatakse kõrgelt tema värskuse, tasakaalustatud maitsete ja vürtside-ürtide osava kasutamise poolest. Vietnamis pole ma ise käinud, küll aga kuulanud gurmeerändurite lugusid. Justkui ühest suust kiidavad kõik Vietnami roogade maitserikkust. Nii et suur oli üllatus, kui ma Konteineri nuudliroas õieti ühtegi maitset ei tabanud. Tavaline kodune nuudlitörlönt. Püüdsin maitseainete laualt leitud Tai kalakastme ja magusa tšillikastme abil maitset parandada, aga edutult. Edutuks osutus ka vokiroa veiselihatükkide söömine, need lihtsalt ei allunud hammastele. Lihtsamaks ei teinud söömist ka asjaolu, et söömiseks oli valida pulkade ja plastlusika vahel. Euroopalik lähenemine noaga oleks ehk söömist lihtsustanud. Lihatükidki olid pigem Euroopa kui Aasia mõõtu.

Teise roa, punase kanakarriga läks paremini, seal oli vürtsi ja krõmpsu küllaga, kanalihagi parajalt pehme. Serveeriti seda, nagu ka kõiki teisi roogasid, papist biolagunevates nõudes. Need olid aga suhteliselt kõrged, nii et kõigepealt sain kätte ainult kastme koos kana- ja köögiviljatükkidega ja alles seejärel jõudsin riisini. Mis polnud päris pehmeks keedetud.

Maitsev magustoit

Kolmas, Konteineri ainus magustoit friteeritud banaan jäätisega oli küll maitsev, aga kohalikku kokakunsti oli seal ka kõige vähem.

Jookide valik oli suur. Nagu Telliskivi piirkonnas kombeks, oli karastusjooke palju ja need olid põnevad. Aga kui õlle kangust teadsid teenindajad komakoha täpsusega, siis karastusjookide suhkrusisaldus oli täielikult tume maa. Nõutute nägudega seisid kaks teenindajat kapi ees ja püüdsid välja mõelda, millistes jookides võiks vähem suhkrut olla, kuid asjatult - suhkruprotsendi pidin ikka ise üles otsima. Selle poolest ei erine Konteiner ülejäänud trendikatest limonaadipakkujatest: jooke küll on ja maitsetest osatakse ka rääkida, aga suhkrusisaldus ei lähe kellelegi korda.

Kuigi kulinaarsed elamused jäid Konteineris kesiseks, siis miljöö ja asukoht on vägagi erilised. Tühermaad pole enam kauaks: siinsamas sätib ennast siledamaks Peatus, mis Konteineri väiksema vennana pakub samal platsil eestimaisest toorainest briti fish and chips'e ja kodust suitsukala. Tegemist on tulevase toidutänava esimeste asukatega.

Loe varasemaid restoraniteste: sekretar.ee/restoranitestid

Konteiner

Punktid: 19/30

Toit-jook: 4

Teenindus: 7

Interjöör: 8

Aadress: Telliskivi 62 Tallinn

Telefon: 54004622

Avatud: 11-23

Põhiroogade hinnavahemik: 4.50-6.40 eurot

Loe varasemaid restoraniteste: sekretar.ee.ee/restoranitestid

Konteiner koosneb kahest ehitussoojakust: alumises on köök ja baariruum, ülemises söögisaal. Lisaks veel terrass.
Foto: Eiko Kink
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700