Tee ise maitsevesi! 11 põnevat maitsekombinatsiooni

Kontoris tarbimine vett igapäevaselt, aga miks mitte seda teha suvel põnevamal moel, lisades veele pisut maitset ja värvi erinevate puuviljade, marjade ja ürtidega.
Kontoris tarbimine vett igapäevaselt, aga miks mitte seda teha suvel põnevamal...

Kontoris tarbimine vett igapäevaselt, aga miks mitte seda teha suvel põnevamal moel, lisades veele pisut maitset ja värvi erinevate puuviljade, marjade ja ürtidega.

Tervise Cateringi peakokk Ragnar Pamberg jagab mõned soovitused, mida maitsevee valmistamisel silmas pidada ja mida selleks kontorisse valmis varuda.

Maitsevee valmistamiseks vajalik:

  • Puuviljad, marjad ja köögiviljad
    Parim valik on võimalikult mahlased viljad nagu näiteks melon, ananass, erinevad tsitruselised, õun, pirn, maasikas, kurk jne.
  • Ürdid
    Kasutada võib absoluutselt kõiki ürte. Klassikaline valik on münt, meliss ja piparmünt. Samas põnevat maitset lisavad basiilik, rosmariin, salvei, tüümian, lavendel, estragon jne.
  • Klaaskann
    Sobib nii sangaga kui sangata. Ideaalis aga selline, mis oleks suurema avaga, et koostisaineid mugavalt kannu lisada.
  • Puust lusikas
    Sellega saab kannus koostisaineid pisut muljuda, et maitsed paremini esile tuleks. Samas võib teha seda ka käte vahel.
  • Vesi ja jää
    Kui jääd ei ole, sobib hästi ka lihtsalt väga külm vesi.

Nõuanded maitsevee valmistamiseks

  • Koostisosadeks võid sõltuvalt maitse-eelistusest kasutada kõike.
  • Komponente lisa kannu maksimaalselt kolm, et maitsed ei hakkaks üksteise üle domineerima.
  • Kurgist ja ingverist saad ilusad pikad ribad koorimisnoa abil.
  • Rohkem maitset saad, kui koostisosad enne serveerimist pisut läbi mudida või kannus puulusikaga kergelt muljuda. Samas jälgi, et ei teeks seda väga tugevalt, muidu jääb vesi liialt hägune.
  • Tugevamaitseliste ürtide puhul jälgi, et ei pingutaks kogustega üle. Seistes läheb nende maitse vängeks ja hakkab vees liialt domineerima.
  • Puuvilju ära koori, siis nad jäävad visuaalselt ilusamad (v.a ananass). Kui ei meeldi greibi mõrkjas maitse, siis tasuks ka see eelnevalt ära koorida.
  • Maitsevee puhul on tsitruselised ja ürdid koos alati kindlapeale väljaminek.
  • Kui kahtled, mida siiski kokku panna omavahel, siis magusa ja hapu kooslus on alati hea valik, värskust lisa ürtidega.
  • Külmkappi varusid ostes eelista tsitruselisi, õuna, pirni ja kurki, need säilivad kaua.
  • Jääd võid lisada, aga samas pole vajalik. Enamikes kontorites on olemas veemasin, kust tuleb väga külma vett ja see ongi ideaalne.

Valik maitsekominatsioone (pildil vasakult paremale):

1. Ingver, pirn ja münt
2. Apelsinid vanillikaunaga
3. Maasikad basiilikuga
4. Õunad kaneelipulgaga
5. Greip piparmündiga
6. Värske kurk mündiga
7. Melon mündiga
8. Ananass mündiga
9. Apelsin rosmariiniga
10. Rabarber mündiga
11. Sidrun, laim ja apelsin

11 maitsekombinatsiooni (vasakult paremale):
1. Ingver, pirn ja münt
2. Apelsinid vanillikaunaga
3. Maasikad basiilikuga
4. Õunad kaneelipulgaga
5. Greip piparmündiga
6. Värske kurk mündiga
7. Melon mündiga
8. Ananass mündiga
9. Apelsin rosmariiniga
10. Rabarber mündiga
11. Sidrun, laim ja apelsin
11 maitsekombinatsiooni (vasakult paremale): 1. Ingver, pirn ja münt 2....

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine