Restoranitest: julgelt tavapäratu liharestoran Meat Market

Eesti restoranide kõrgliigasse jõudnud Meat Market köidab hästikomponeeritud liharoogade ja tippklassi kokteilidega, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kui Meat Market neli aastat tagasi uksed avas, oli tegemist kesktasemel söögikohaga, mille tugevuseks selge kontseptsioon: keskendumine lihale. Maitsed ja roogade tehniline teostus jäid suhteliselt tagasihoidlikuks. Nüüdseks on lihameistrite tase tublisti tõusnud, road leidlikult komponeeritud, algusest peale liha kõrvalliiniks olnud kokteilid jõudnud aga Eesti tippu. Avatud on ka uus, Rüütli tänava poole vaatav saal. Oma mahedate värvide, soliidse mööbli ja klassikaliste valgustitega sobib see lihaturu nimega tükk maad paremini kui algne südalinnarestorani imidž.

Lihakeskne menüü

On ka kala: üks eelroog, üks supp ja üks pearoog, nii et kalasööja nälga ei jää, kuid ega see talle õige koht ole. Liharoad aga tunnistavad, millise pöörase arengu on selle nelja aastaga läbi teinud Eesti restoranide üldine tase ja muidugi Meat Market. Näiteks veise sisefilee, mille lisandiks pastinaagikreem ja seened. On selge, et lihtsalt liha ja köögiviljapüreega, olgu need kui tahes hästi tehtud, enam gurmaane ei köida ja nii täiendavad pehmet pastinaagi­kreemi mõnusalt krõbedad pastinaagikrõpsud, seenteks on aga tugevad jõulise maitsega kuningservikud, seeneriigi hiiglased. Siis veel grillitud krõmpsud sibulaveerandikud ja tummine lihaleemekaste. Liha on väga kvaliteetne ja täpselt sellises küpsusastmes, kui soovisin, poolküps. Silmailu teenivad väiksed rohelised lehekesed ja lilleõied – komplekt missugune, nauding kõikidele meeltele.

Eelroogadest köitis Aasia hot dog. Aasiapäraste kastmete, kimchi ja ülipehme sealiha kombinatsiooniga on mänginud teisedki saia-liha pakkujad, kuid aurusaia pole veel Eestis kohanud. Eriliselt mõnus oli sea kõhuliha, mis pikal madalal temperatuuril küpsetamisel üleliigse rasva kaotanud ja vägagi nauditavaks palaks muutunud. Ainult et hot dog polnud lauale jõudes enam kuum, jahtunud liharoog aga ei ole sugugi nii maitsev.  

Magusavalik on muu menüüga võrreldes suhteliselt tagasihoidlik, peekonijäätist (veel?) ei pakuta, ikka panna cotta, šokolaadifondant, brülee­kreem ja jäätis. Küll toredate lisanditega ja osavalt tehtud, aga arenguruumi selles vallas jätkub.

Julgelt tavapäratu

Algusest peale on Meat Market ühendanud liha kokteilidega. Julgelt tavapäratu kombinatsioon, sest liha kõrvale käib ju vein, mitte kokteilid! Veinivalik pole neil üldse halb, ka muude alkoholita ja alkohoolsete jookide valik on tublisti üle keskmise, kuid tõeliseks trumbiks on nende segujoogid. Kokteilimenüü näeb välja justkui Pantone värvilehvik, mida ta omal moel ju ongi. Pealkirjad jagavad kokteilid isude ja vajaduste järgi: lasud, klassikud, tiki, käekirjaga kokteilid, kaine rool jne. Juba jõuluhooajal jättis nende loominguline hõõgvein mulle kustumatu mälestuse. Nüüd kinnitas ka alkoholita The Virgo, et Meat Marketi joogisegajad suudaks pikapeale veendunumagi veinisõbra segujookide usku pöörata.

Loe varasemaid restoraniteste: sekretar.ee/restoranitestid

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara