10 KÜSIMUST: vastab Tallinna Majanduskooli sekretäritöö valdkonna juhtivõpetaja Janne Kerdo

Janne Kerdi
Janne Kerdi

Janne Kerdo on sekretäritöö tegijatele ammune tuttav. Tema dokumenditöö alased nõuanded on alati oodatud!

1. MIS SEE ON: Milles sinu töö täpsemalt seisneb? Palun kirjelda oma päeva?

Töötades Tallinna Majanduskoolis sekretäritöö valdkonna juhtivõpetajana - on päevad erinevad, sõltuvalt sellest, kas on loenguid või mitte. Igapäevaselt kuulub päevaplaani loengute ettevalmistamine, suhtlemine e-posti teel, valdkonna arendustegevus, uued õppekavad jne.

2. SINA ISE: Räägi natuke endast. Kui kaua sa oled sel alal tegutsenud? Millega sa varem tegelesid?

Sekretäritööga olen kokku puuutnud alates 1992. aastast, olen töötanud asjaajamise korraldamise eest vastutava isikuna nii riigisektoris, kui ka erafirmas. Igapäevasele sekretäritööle järgnes tegevus Eesti Juhi Abi Ühingus (alates 1994. aastast). Eks alates sellest ajast olen olnud seotud sekretäritöö valdkonnaga, osalemine kutsestandardite väljatöötamise töörühmades, erinevates valdkonna projektides. Tallinna Majanduskoolis olen aastast 2004, töötanud osakonna juhatajana ja nüüd kolmandat õppeaastat juhtivõpetajana.

3. ELUSTIIL: Kuidas sinu elu praegu välja näeb? Oled sa rahul? Mis on lahedaim tegevus, mida teinud oled tööl või eraelus?

Elustiiliga olen rahul - keskkond, kus elan on lihtsalt super, minu ümber on tore perekond! Teen tööd, mis mulle meeldib, ehk siis kõik on olemas ja tasakaalus. Lahedaim tegevus just viimati - naudin lindude vaatlemist ja sädistamist.

4. UNISTUSTE TÖÖPÄEV: Kas see on võimalik? Milline on Sinu unistuste tööpäev?

Unistuste tööpäeva on täpselt see,  kuidas Sa ise seda naudid. Kindlasti on see võimalik! Unistuste tööpäev - kui saad hästi palju asju korda saata.

5. OSKUSED: Kuidas sa ise alustasid, kust õppisid? Millised on vajalikud oskused sel alal tegutsemiseks? Soovita mõnda kursust/foorumit/raamatut/…?

Alustasin sekretärina, kusjuures valdkonnaga polnud eelnevalt kokkupuudet olnud. Esimene ülemus soovitas, saatis kursustele. Mistahes valdkonnas töötades on häid teadmisi, oskusi vaja. Tänapäeval on oluline "kriitiline mõtlemine" - oskus vajalikku infot leida, kasutada.

6. SOOVITUSED/HOIATUSED: Millist nõu sa annaksid veel inimesele, kes tahaks selles valdkonnas tegevust alustada?

Töö, mida teed või valdkonnas, kus soovid alustada - kõige lihtsam soovitus, see valdkond, see töö peab Sulle meeldima.

7. EESKUJU: Kes on Sinu eeskuju? Parim nõuanne mis sulle on antud?

Eeskujusid on mitmeid. Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni juht Jüri Truusa nõuanne - kui sisened ruumi ja kardad, et Sina ei tea midagi, siis mõtle nii, et on asju, mida nemad ei tea! Või siis nõuanne erasektori päevilt - me ei tööta organisatsioonis selleks, et üksteisele meeldida, vaid me töötame selleks, et täita organisatsiooni eesmärke.

8. STIILINIPP: Milline on Sinu nõuanne kui on vaja tööl 100% tip-top välja näha?

Pea püsti, naeratus näole - ja kõik muu tuleb iseenesest.

9. TARGA NAISE NÕUANNE: Mida teha nädalavahetusel?

Võtta aeg maha, tegeleda millegiga, mis Sulle meeldib - lihtsalt ole looduses, naudi voolavat vett, head seltskonda.

10. Millist lugu või nõuandeid soovid  lugeda sekretar.ee-st? 

Lood, nõuanded sõltuvad väga palju sellest, millega tegeled või millist infot Sul vaja on.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara