Uus Maa Kinnisvarabüroo juht Mika Sucksdorff: Suhtu kirglikult oma töösse

19. oktoobril toimus sekretar.ee ja Äripäeva poolt korraldatud juhiabide sügiskonverents "Bürood pingevabaks!". Konverentsil kõneles 18-aastase juhtimiskogemusega Uus Maa kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff tööst, büroost, sekretäridest ja kirest. Sekretar.ee vahendab noppeid Mika Sucksdorffi ettekandest.

Millist juhiabi soovib enda kõrvale maineka kinnisvarabüroo tegevjuht? „Tahan motiveeritud ja töökat juhiabi oma meeskonda,“ lausus Mika Sucksdorff  otsekoheselt. Juhina väärtustab Mika kõrgelt Uus Maa Kinnisvarabüroos 15 aastat juhiabina töötanud Lennet. „Lenne tekitab kolleegides ja klientides hea tunde. Ta on töökas ja tore,“ pole juht kiidusõnadega kitsi.

Kirglikud inimesed

Mika otsib kolleegides kirge töö vastu, kirge kinnisvara, suhtlemise ja enesearendamise vastu.  „Minu soovitus on: ela kirglikult! Kirglikkus pole tobe! Kui kirglikud inimesed kogunevad kontorisse, toimub loominguline plahvatus,“ innustub juht.

Näen inimesi ja neis toimuvat

Mikale meeldib, et kõik uusmaakad on ebanormaalselt positiivsed. Uus Maa otsibki oma meeskonda rõõmsaid, arukaid ja töökaid inimesi. „Minu põhimõte on: võta tööle aeglaselt, vallanda kiirest,“  lausub Mika . Uus Maa büroosse  valitakse kolleege hoolikalt. Esmalt tuleb kandidaadil läbida lühiintervjuu, täita mitu praktilist ülesannet, läbida proovipäev ja siis pikk intervjuu. Seejärel kolleegid otsustavad, kes kandidaatidest saab tööle.

Mika näeb kolleegi näost, kuidas tal läheb. „Pingetel ei tohi lasta tekkida,“ selgitab Mika. Uus Maa büroos on töötajad ettevõtte suurim väärtus. Kui organisatsioon  hoolib oma töötajast, siis töötaja hoolib ka oma klientidest.

Uus Maa on pere- ja töötajasõbralik ettevõte. Mika sihiks on luua büroo, kus töötajatel on hea olla. „Uus Maa on ju müügiorganisatsioon, töö on pingeline ja eesmärgid on kõrged,“ märgib Mika. Talle on oluline nn pehmete väärtuste märkamine. Büroos loodi isegi auhind, mille kaudu suunatakse märkama kolleegi ja tema (hea)tegu.

Mika Sucksdorff i soovitused, mille üle tasub mõelda:

 • Suur MIKS? Iga inimene peaks mõtlema enda jaoks selgeks, mis on tema suur MIKS? Mis on see palganumbrist suurem teema, mis iga päev kõnetab? See võib olla, näiteks, vanematele hea pensionipõlve võimaldamine või raskustes olevate perede toetamine või loomade varjupaiga toetamine.
 • Tänutunne. Tänutunne taastab energiat ja loob positiivse meeleolu. Kui oled tänulik, muutud rõõmsamaks ja kirglikumaks.
 • Keskendu positiivsusele. Positiivne ja kõrge energiatase tähendab seda, et oleme entusiastlikud, optimistlikud, keskendunud, kirglikud ja pühendunud.
 • Kõrged eesmärgid. Selleks, et saavutada midagi suurt, tuleb endale püstitada kõrged eesmärgid. Mõelge suurelt, unistage pidevalt ja te saavutate selle! Eriti tähtis on panna eesmärgid kirja. Alateadvus hakkab kohe tööle ning, uskuge mind, mida olete kirja pannud, selle te ka saavutate!
 • Ettevõte väärtused vs. enda eesmärgid. Kas ettevõtte väärtused ühtivad sinu omadega?  Omades ühiseid väärtuseid ja eesmärke, on tore koos töötada!

 

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine