27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olavi Ruhno: Kui pidu ette võtta, võiks sellest tõusta firmale maksimaalne tulu

Olavi Ruhno
Foto: Silver Gutmann
19. oktoobril toimus sekretar.ee ja Äripäeva poolt korraldatud juhiabide sügiskonverents "Bürood pingevabaks!". Konverentsil jagas sündmusturundusagentuuri WOW Events looja ja tegevjuht Olavi Ruhno jagab oma kogemusi, millised sündmused liidavad meeskonda. Sekretar.ee vahendab noppeid Olavi Ruhno ettekandest.

On vana tõde, et suure töötegemise vahepeal tuleb ka pisut pidutseda ja elust ning kolleegidest rõõmu tunda. Hea firmapidu sobib selleks alati.

Pidu = kommunikatsioon

Olavi Ruhno rõhutas peo eesmärgi püstitamise tähtsust. „Peo eesmärk on sagedamini suunatud ettepoole. Näiteks on vaja meeskonda liita või suunata  ühise löögirusikana tegutsema. Selliste eesmärkide saavutamiseks on ühine pidu väga hea võimalus – töötaja tuleb lõõgastuma, sööb, joob, suhtleb, lõbutseb, ent ürituse alltekst töötab ettevõtte plaanide huvides. Peol viibijal on lihtsalt fun, aga ta lahkub peolt teatud hoiakutega, mis hakkavad ettevõtte heaks toimima,“ sõnas Ruhno.

Just kommunikatsioon, nii erinevate töötajate kui ka töötajate ja juhtkonna vahel, võiks olla üheks peo eesmärgiks, mis õigesti suunatuna annab võimaluse ettevõtte plaanidele ja arengule toeks olla, selgitas ta. Olavi Ruhno sõnul jätavad ettevõtted pidu ise korraldades need küsimused sageli küsimata. Peo korraldamine pole ainult koha otsimine ja söögi-joogi tellimine. „Kui juba pidu ette võtta, võiks sellest tõusta firmale maksimaalne tulu,” arutles Ruhno.

WOW Events on korraldanud palju firmapidusid. Ruhno sõnul töötab pidudel hästi teleformaat, kus tuntud telenägu on õhtujuht. Inimestele meeldib vaadata enda keskel asju, mis telekastki nähakse. Kui on eesmärgiks vähendada juhtkonna ja töötajate vahelist lõhet, siis just telenägu saab esitada teravaid küsimusi.

Alati pole vaja toredaks sündmuseks kontorist välja minna. Võta kontoris ette ühismaalimine kunstniku juhendamisel või tehke käejälgedest „perepilt“. Korraldage näiteks töötajate fotovõistlus. Pildistada saab ühisüritust, kolleege, igapäevaseis töiseid tegevusi. Pilte võib avaldada  iga paari nädala tagant. Ruhno tõdeb, et juhtidele meeldib, et juba makstud asja saab mitu korda kasutada.

Ruhno avab ka agentuuri töö telgitaguseid. Eksiarvamus on, et väiksele firmale saab teha sündmusi soodsamalt. Agentuurile pole sisulist vahet, kas korraldada sündmus 50-le või 200-le osalejale. Agentuuri tööd arvutatakse tundides.

Sekretar.ee jagab mõned Olavi Ruhno ideed sündmusteks.

Väärtuslike meeskondade loomine

• Tegevuse eesmärgikson liita kokku erinevad inimesed ühiselt hästi töötavaksmeeskonnaks. Esmalt joonistage suurele alusele inimesekuju. „Modelli“ valimine tekitab alati meeskonnas elevust.

• Järgmiseks tuleb meeskonnal ühiselt välja mõelda, millistele väärtustele tuginedesnad sellel päeval koos töötavad.

• Väärtused tuleb Post It-itega kleepida kujutisele ning valida ka koht, kuhu see kleepida.

• Lisaks anname erinevaid visualiseerimise vahendeid: ajakirjad, värvilised paberid jne... Nende vahenditega on võimalik oma meeskonna MINAsõnum muuta arusaadavaks.

• Kui valmis, siis iga meeskond tutvustab oma meeskonna “Mina”.

Teadusteemaline katserada “Lubatud 18+”

Suvepäevalised jagatakse teadlaste nimedega võistkondadesse.

Ees ootab põnev orienteerumismäng, mille rada moodustub kaardile märgitud kontrollpunktidest. Igas punktis tuleb ära lahendada üks füüsika-, keemia- või bioloogiateemaline katse. Igale võistkonnale jagatakse ka kaamera, millega tuleb ära

lahendatud katse koos meeskonnaga jäädvustada. Alles jääb katserajast vägagi meeleolukas fotokollektsioon. 

Heategevuslikud formaadid

- Mängumajad kingitakse hiljem mõnele lasteaiale. Vajalikoneelkokkulepe.

- käia enne sündmust tegelemas heategevusegaja sündmusel esitleda tulemust.Tegevused tuleb ise valida, kõik tuleb ise kokku leppida jadokumenteerida. Nii võib ette võtta KÜ graffiti puhastamise, minna loomaaeda vabatahtlikeks, lasteaia mänguväljakuid korrastada, puid istutada vm.

Loe lisaks WOW Events kodulehelt.

 

Teravad küsimused
Foto: Silver Gutmann
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700