Restoranitest: Aasia maitsed Rotermannis - TOA

Sajandeid vana tööstusarhitektuur, eksootilised hästitempereeritud maitsed ning eriliselt lai joogivalik teevad Taste of Asia kohaks, mille sarnast Tallinnas seni polnud. Restoranis käis toidukriitik Heidi Vihma.

Rotermanni kvartali servas asuv Taste of Asia (TOA) tutvustab end Facebooki lehel kui “mitme rahva köögi” esindaja.

Mulle sellisest täpsusastmest piisab, Eestist Aasia taganurka vaadates polegi alati oluline, mis maaga tegemist. Aga TOAst leiab lisaks Aasia maitsetele ohtralt jooke kogu maailmast. Ainuüksi erinevaid šampanjasid on 11, sealjuures kõik need on saadaval ka pokaalikaupa. Veinidega sama lugu - kõik, mis pudelis, on saadaval ka pokaalis. Omaette vaatamisväärsused joogikaardil on džinnirubriik ja eksootilised joogid, õllerubriigis on Euroopa jookide kõrval Tai, Singapuri ja Jaapani omad. Nii et tegemist on kohaga, kus Aasia (toidu)maitsed on kokku pandud kogu maailma jookidega.

Vabad käed maitsete segamiseks

Võib arvata, et Aasia road valmivad autentselt, sest avatud köögis on vokkpannide taga asiaadid. Ka europiidsete tunnustega töötajaid on näha, kuid neil paistab olevat assisteeriv roll. Määratlus “mitme rahva köök” on andnud peakokk Heimar Kuusklerile maade ja maitsete segamiseks vabad käed ning ta tundub raamideta mängu nautivat. Roogade välimusele aitavad kaasa fusion-stiiliga sobivad originaalsed nõud.

Prantsuse-Ameerika köögist pärit veise-tartar on saanud lisandiks valge redise ja ingveriga marineeritud värske kurgi ribad ning vürtsika koreapärase kastme. Ettekandja soovitab liha-köögivilja kastmesse kasta, mitte kõike kokku segada. Fusion õitseb täies ilus, eksootiliselt vürtsikas kaste annab toorele lihahakkele eriliselt pikantse varjundi ja tavapärane veisetartar on saanud täiesti uudse iseloomu.

Rohelise mango salat ja Phad Thai ehk vokitud riisinuudlid laimi, kanamuna ja pähklitega olid mahult enam-vähem ühesugused, mitte kuigi lopsakad road. Mõlemale sai valida kas väikse (80 g) või suure (160 g) lisandi: tiigerkrevetid, kana-, veise- või pardifilee. Mangosalatisse kuulusid peale mango veel šalottsibulad, porgandid, Tai basiilik, pähklid ja Jaapani päritolu Yuzu kaste, mis kokku moodustasid kerge, värske, mahlakas ja parajalt eksootilise roa. Phad Thai nuudlid olid pisut liiga pehmed, kanafilee ülearu kuuma saanud ning tuim, aga tekstuuriapsudele vaatamata maitses ka see - Tai külaklassikut on lihtne armastada.

Desserdi valik ei õnnestunud

Matcha tee ja pistatsiatäidisega gyoza’de juurde polnud märgitud, mil viisil need valmistatud on ja ma ei taibanud seda ka küsida. Frittimine on aga valmistusviis, mida pigem väldiksin, kui vähegi õnnestuks. Enamasti ei õnnestu, menüüdes on kirjas pigem iga väiksemagi kastmetäpi koostis kui roa iseloomu kujundav valmistusviis.

Kevadel avatud TOA paistab praeguseks olevat juba tuttavaks söödud-joodud: kõik esimese korruse lauad olid reede õhtul broneeritud. Veel veidi lihvi teenindusele ja tegemist on igati mõnusa kohaga.

Restoranis käis toidukriitik Heidi Vihma.
Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest.

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara