Parim kink täidab kõhtu

OÜ Karila juhatuse liikme Liina Lindsalu sõnul saadetakse šokolaadist lilli üle ilma, sest neid on lihtne transportida.
OÜ Karila juhatuse liikme Liina Lindsalu sõnul saadetakse šokolaadist lilli üle ...

Jõuluks, aga miks mitte ka mõneks teiseks tähtpäevaks sobivad hästi söödavad kingitused, mis pakuvad lisaks emotsioonidele elamusi ka maitsemeelele. Kingisaajat võib üllatada oma kätega valmistatud maitsetega, ent kui selleks aega pole, saab valida ka valmiskingituste hulgast.

OÜ Karila juhatuse liikme Liina Lindsalu sõnul on nende šokolaadist lillede puhul lõppklientideks sageli lapsed, kes otsivad oma vanematele kingitusi, ent ostjaid on igas vanuses. Lilled, mis šokolaadile lisaks sisaldavad martsipani ja karamelli ning on värvitud taimsest koostisest värvidega ning maitsestatud looduslike marja- ja puuviljamaitsetega, ei sisalda tehismaterjale ega lõhna- ja maitsetugevdajaid, nii et need kõlbavad üleni süüa. Lilli ostavad palju ka ärikliendid, nii oma töötajatele, kui klientidele-partneritele. Kuna lillede transport on lihtne, saadetakse neid üle maailma.

Kuna lilled valmivad käsitööna, on neid võimalik disainida vastavalt kliendile soovidele - näiteks kasutada firma logo värve või värvida logo lausa šokolaadile.

ASi Roi projektijuht Kairi Välling nendib, et ka firmakingituste vallas on igal aastal omad trenditooted, mille tekkele aitab kaasa nii meedias räägitav kui see, milliseid kinke firmad ise enam saavad. Vällingu sõnul on sel aastal söödavatest kingitustest kõige populaarsemad magusad tooted - šokolaadid, trühvlid, piparkoogivormid koos piparkookidega, moosid jne. Ostetakse muidugi ka soolaseid ampse.

Veganlust ega teisi välistusi Vällingu sõnul valimisel väga arvesse ei võeta. "Valitakse universaalsed asjad, mis sobivad kõigile ja samas eristuksid maitsete osas," kirjeldab Välling, et just uudsete maitsetega püütakse silma paista.

Kuigi levinud on mitmeid toitumisteooriaid, mida inimesed jälgivad, usub Lindsalu, et see "hullus" on üle minemas ja oleme jõudmas tagasi päris toidu juurde. "Inglismaa turul näiteks, kus samuti tegutseme, on see taandumas," märgib Lindsalu. "Kui kaks aastat tagasi seal toidumessil käies näidati vetikatest krõpse ja muud taolist, siis selle aasta messil reklaamiti julgelt hoopis päris kartulist tehtud krõpse, mis samas olid tehtud väga heast toorainest ja väga hea maitse ning kvaliteediga. Hakkame toiduvaba toidu asemel jõudma ringiga tagasi päris toidu juurde," räägib Lindsalu.

Ehkki küsitakse ka gluteeni- ja laktoosivaba šokolaadi, tähendaks see piimapulbri kasutamist viisil, mil seda tuleb väga palju töödelda, et piimavalk kätte saada. "Pigem eelistame vähem töötlemist," märgib ta. Lisades, et nende tooted pole niikuinii toit, mida iga päev süüakse. Lindsalu sõnul küsitakse ka selle kohta, kas tegu on õiglase kaubanduse põhimõtete alusel valmistatud toorainega.

Vällingu sõnul tehakse valik enamasti hinnaklassi alusel - klient annab enamasti ette hinnaklassi, mille alusel pannakse tootevalik kokku, jälgides, et valikus oleks esindatud eri tootjate kaubad. "Jälgime, et tegu oleks eri tootjate asjadega - palju huvitavaid maitseid on näiteks just väiketootjatel - juustud, moosid vorstide juurde jne," loetleb Välling.

Lindsalu sõnul oskavad kliendid tellimusi tehes väga professionaaslelt küsida. "Otsitakse erilisi hõrgutisi," märgib Lindsalu. Ja käsitööd väärtustatakse. "Käsitööd osatakse hinnata, sest see näitab kingituse personaalsust, mis omakorda jätab ärikliendist professionaalse mulje."

Jõuludeks söödava kingituse valikul tasub Vällingu sõnul jälgida paari lihtsat aspekti. Esiteks, kas tegu pole kiiresti riknevate asjadega. "Näiteks on olnud kliente, kes on töötajatele kinkinud juustuvaliku, ent kui need kingid, mis jäävad enne jõule kätte andmata, jäävad jõulude ajaks kontorisse, on peale pühi tekkiva haisu pärast päris ebameeldiv kontorisse tagasi tulla," räägib ta.

Kui kingitust soovitakse kulleriga saata või muul moel transportida, tasub jälgida, et tegu poleks murenevate asjadega nagu näiteks piparkoogid ja et purgid-pudelid oleksid vastupidavast klaasist ja plastist, soovitab Välling.

Autor: Urve Kask

*Artikkel ilmus Äripäeva erilehes "Kingitused"

 

Osale arutelus

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Käsi­raamatud

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine