28. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pidude hooaja stiilispikker

Sel hooajal teevad ilma šampanjatoonides kleidid ja vahused sädelused.
Tegime tiiru pealinna rõiva- ja aksessuaaripoodides ning ilumeistrite juures ja kogusime kokku soovitused, kuidas lihtsate vahenditega kaunina otse töölt pidustustele jõuda. Nippe on ka raskekahurväe ehk tõsise glamuuri vallast.

Montoni naistekollektsiooni peadisainer Hanna Haringi sõnul on metalsed mustrid ja kangad, ilukivikesed ja metalselt läikivad materjalid suurim sügistalvine trend. Ühe olulise suunana on esindatud müstiline gootistiil, mis on mõjutatud n-ö boholikust liikumisest ning toob peosaalidesse pikad langevad siluetid, rüüsid ning pitsid. Comebacki on tegemas ka samet. Eriti trendikad on sameti ja satiini kombinatsioonid ja sametpinnaga kangad. Kõrged kaelused ja delikaatsed läbipaistvad materjalid on ideaalsed noorele eneseteadlikule naisele.

Kihtidega mängimine on üks hea nipp selleks, kuidas panna hommikul kokku komplekt, mida saad päeval kanda kontoris ja kui lisada vaid paari detaili, muutuda õhtuse peo säravaimaks täheks. Üks võimalus on kombineerida piduliku kleidi peale mänguline kudum ja tõmmata jalga madalad saapad. Vahetult enne pidu heida kudum kontoritoolile, pane jalga kontsad, värvi huuled lillakaspunaseks ja uus look ongi hetkega sündinud.

Lihtne nipp on kombineerida väikese piduliku nõksuga riideid, mida saabki edukalt kanda nii kontoris kui ka õhtustel koosviibimiste. Vali näiteks tülli ja pitsiga ääristatud kudumid ja pluusid koos seelikuga või sobita kavalalt kaunis kvartsroosa või lilla satiinpluus koos viigipkste ja kontsadega.

Vasakul: Montoni valge tüllkangast ülaosaga pluus 45.95 € ja must pitsist high-low seelik 89.95 €. Paremal: Montoni hobuse pildiga kampsun 55.95 € ja purpurlilleline kleit 199.95 €.

Disainipood TALI (Kotzebue 33, Kalamaja) pakub Eesti moedisainerite loomingut, mille teeb luksuslikuks hoolikalt valitud materjal, kontrollitud väiketootmine ja kordumatu disain. Minimalistlik lähenemine ja puhtad lõiked muudavad riided lihtsalt kombineeritavaks. See ongi disainrõivaste väärtus.

Nn valgele lehele on aksessuaaride valikuga pea võimatu eksida. Et tegemist on talvise piduliku sündmusega, siis Darja Popolitova kristallist ehted annavad viimase lihvi elegantsele "Jääkuninganna" look`ile.

Vasakult: orgaanilisest puuvillast komplekt AUGUST - kleit 127 €, valge top KAI 198 €; ehtekunstnik Darja Popolitova kristallist kõrvarõngad 55 € ja -kee 52 € seeriast TRANSCRYSTAL.

Meigimaailmas algab sära ja kulla aeg

Solaris keskuses asuvas kaupluses Pillerkaar on müügil vaid Eesti päritolu kosmeetikatooted. Poe perenaise Marju Seppa sõnul on just nüüd algamas kullavärvi ja säravate kosmeetikatoodete võidukäik.

"Kui riietus võimaldab, siis võiks kasutada sädelevat kehakreemi, mis mõjub õhtuvalguses lummavalt - näiteks JOIK'i sära andvat vaarika kehakreemi (hind 8,99 eur) või hoopis Turblissi sära andvat rabavett kullaga (hind 38,99 eur)." Seda viimast võib kasutada kõikjal - nii näol, juustel, kehal kui ka riietel.

Kui on aega enne pidu teha kiire ilumask, siis võiks valida efektmaski, mis niisutab, silub kortsukesed ja jätab nahale kauni jume - näiteks D'Difference kullamask (5D Golden Beauty mask, hind 9,75 eur 7 ml).

5D Golden Beauty mask, hind 9,75 € 7 ml.

Ilublogija ja jumestaja Janne Jurkatam soovitab pidude hooajal oma mugavustsoonist välja tulla ning katsetada värvidega - kanda huultele tavapärasest teistmoodi huulevärv või mängida erinevate tekstuuridega - lisades silmameigile glitterit või pigmente (lahtised lauvärvid, millel on sära palju tugevam). Kauneid pigmentlauvärve leidub näiteks MAC-kosmeetikal.

Viimistletud ja piduliku mulje jätavad ka korrigeeritud kulmud, mille sättimiseks on väga hea toode kulmugeel - proovida tasub NYX-kosmeetika (6-8€) või MACi toodet (20€). Samuti teevad tihtipeale kogu look'i kleebitavad võltsripsmed - aga seal tuleb järgida põhimõtet less is more, mitte haarata poeletilt neid kõige pikemaid ja tihedamaid.

Kindlustamaks, et pidulik meik kogu õhtu sama kaunina vastu peab, kasutage meigi kinnitusspreid. "Mina olen 100% selle usku," ütleb meigikunstnik ja soovitab proovida näiteks Urban Decay (ca 24€) või NYX kosmeetika oma (7-8€).

Pidulikkust lisavad silmameigile glitter või pigmentlauvärvid, samuti võltsripsmed.

Pidulikkust lisavad silmameigile glitter või pigmentlauvärvid, samuti võltsripsmed.

Juuksemood: vallatu glamuur ja lohakad lokid

Juuksurisalongide keti Duglas asutaja Ly Duglase sõnul on tänavuste aastalõpupidude soengute märksõnadeks vormikad lokid, liikuvus, lohakas pidulikkus ja vallatu glamuur. "Praegu on tõesti väga lihtne koduste vahenditega endale trendikas ja pidulik soeng sättida - tuleb ainult hankida mõned juukseklambrid ja korralikud viimistlusvahendid," rääkis Duglas.

Pidude hooajaks on käepärane soetada viimistlusvahendite minitooted, mida on mõnus käekotti panna, et õhtu jooksul soengut uuendada.

J Beverly Hills sarja Platinum Dry Clean kuivšampoon (100 ml - 15 eur).

Tekstuuri ja mahu saamiseks on kõige lihtsam viis pihustada juustele 20 cm kauguselt J Beverly Hills luksusliku sarja Platinum Dry Clean kuivšampooni (100 ml - 15 eur). See toode annab juustele sellise tekstuuri, hoiaku ja mahu, justkui oleks peas kümme korda rohkem juukseid.

Rõivaste juurde tasub kombineerida ka Eesti oma ehtekunstnike originaalloomingut, nagu näiteks Harvi Varkki luksuslik suitsukvartsi ja granaatidega kaunistatud hõbekäevõru või Anne Roolahe ohustatud loomade kaitseks tehtud sõled kvartsiga. Loe täpsemalt ehtedjavaalad.blogspot.com.ee.

Vasakul Harvi Varkki suitsukvartsi ja granaatidega kaunistatud hõbekäevõru (580 €). Paremal Anne Roolahe ohustatud loomade kaitseks tehtud sõled kvartsiga (180 €).

Bastioni disaineri Monika Randloo sõnul säravad pimedatel sügis- ja talveõhtutel eriti kaunilt hõbedaselt kreemikad, puuderroosad ja šampanjavahused toonid. Moodsad kangad muudavad silmatorkavad kleidid ootamatult mugavaks. Näiteks teeb trendika materjalina ilma moodne ja mugav scuba, palju kasutatakse ka sensuaalset võrku ja naiselikku pitsi.

Naiselikud siluetid on sel hooajal disainitud eriliselt salendavaks, rõhutades kauneid kehakumerusi ning tuues välja kauni talje. Vertikaalsed kandid, diagonaalkandid taljel, kavalad drapeeringud ja salendavad kangad aitavad välja tuua iga naise ilu.

Klassikaline puuderroosa villane mantel on naiselikkuse poole püüdleja hooaja "must", mis oma aegumatu disaini poolest on tõeline investeering pikkadeks aastateks.

Olenevalt kehakujust soovitan valida enda jaoks parim lahendus - kaunid õlad ja käsivarred tulevad esile, kui kanda rangluudele langevate õlapaeltega kleiti. Nendele, kes käsivarsi rõhutada ei soovi, sobib ideaalselt kostüümilõikeline satiinist või muust pidulikumast kangast pluusike, mida saab edukalt kombineerida erineva pikkusega seelikutega.

Sel hooajal teevad ilma šampanjatoonides kleidid ja vahused sädelused. Vastupandamatud kirkad ja sädelevad kangad ei jää märkamatuks üheski ruumis.

Samuti võib pidulikul puhul kanda ülerõivana kunstkarusnahast jakikest, mis on soe ja naiselik riideese läbi kõikide aastaaegade.

Vasakul Bastioni pitskleit särkkraega 139.90 €. Paremal Bastioni šampanjakollektsiooni õhtukleit 229.90 € ja kunstkarusnahkne jakk 199.90 €.

Stiilsed jalanõud päästavad iga sündmuse

"Kahtlemata on ekstravagantsed Oxfordi stiilis tänavakingad ja saapad selle sügise hitt, sest need on mugavad ning sobivad kandmiseks nii tööl, vabal ajal kui ka pidulikumal üritusel," räägib Solaris keskuses asuva ShoeShopi ostujuht Liina Oidekivi.

"Vahelduseks tikk-kontsale on selle hooaja uueks märksõnaks plokk-konts, mis jalale mugavam, ent siiski naiselik. Pidulikumaks puhuks sobiva imehästi ka lakk-kingad, millega võib ka otse kontorist mõnele vastuvõtule või jõulupeole lipsata."

Autor: Dea Martinjonis

Ülal tänavakingad Bullboxer 79 €. All Diesel poolsaapad 199 €.
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700