5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 põhjust, miks kujundada ettevõttele originaalne dokumendimall

Foto: Shutterstock
Et konkurentidest eristuda, tuleb ettevõttel välja kujundada hulk ainulaadseid tunnusjooni, mis tõstaks teda konkurentide seast esile.

Kui eristumist võetakse kui osa ulatuslikumast konkurentsistrateegiast, võib see viia müügimahu uuele tasemele. Üldjuhul panustatakse eristumisel toodetesse, hinnakujundusse või ettevõtte ülesehitusse. Ent võimalusi silma paista pakub iga valdkond ja ettevõtte tegevussfäär, isegi ettevõtte jaoks kujundatud originaalne dokumendimall, kirjutab Äripäev.

Kasutades majandustarkvara teenust, pakutakse tavapäraselt arvete ning saatelehtede jaoks dokumendimalle, mis on eelnevalt kujundatud ning mis arvestavad, et kogu vajalik informatsioon saaks dokumendil esitatud.

Tavaliselt ei ole kliendil võimalik neid ise eriti peale oma ettevõtte logo lisamise kohandada. Ent tasuks valida tarkvara, mis annab kasutajale vabad käed, pakkudes soovi korral võimaluse luua eriline ning ettevõtte konkreetseid vajadusi arvestav dokumendipõhi.

Põhjuseid, miks tasub kaaluda tavapärasest lahendusest erilisema dokumendikujunduse kasuks, on mitu.

Ettevõtte kuvandi edastamine

Kliendile esitatavat arvet võib kasutada kommunikatsioonikanalina just nagu mõnd teist suhtlusviisi. Eriline ning ettevõtte kuvandiga kokku minev kujundus aitab kuvandit klientidele teiste kasutuses olevate kanalite kõrval edukalt edastada. Muu hulgas kinnistab see ettevõtte kuvandit ka ettevõtte enda personali hulgas. Juba võimalus lisada arvetele näiteks päis või jalus, kus on esitatud ka kaunilt kujundatult ettevõtte slogan, annab selleks hea võimaluse. Kui ettevõttes on olemas stiiliraamat (brand style manual), saab selle baasil kujundada ka ülejäänud dokumendid. 

Võimalus esitada tavapärasest lahendusest erinevat informatsiooni.

Tihti on ettevõtetel tarvis arvetel esitada informatsiooni, mis on konkreetselt äriprotsesside spetsiifikast lähtuv. Olgu selleks siis vajadus kuvada arvel toodete QR-koode, tavapärasest põhjalikumat informatsiooni arveridadel olevate toodete kohta või lihtsalt mõnd lisavälja teatud tingimustega. Tarkvara peaks võimaldama soovitud välju dokumendile lisada ning neid ka sobivalt paigutada ning kujundada.

Eristumine

Iga ettevõte on teisest erinev, ent tavaliselt majandustarkvara standardlahendused sellega ei arvesta. Just nagu tööandjale jääb enam silma ning meelde CV, mis teistest mingil viisil eristub, aitab meelde jääda ka erilisema kujundusega kliendile saadetud dokument, mis aitab ettevõttel teistest eristuda. Nii suurendate tõenäosust, et firma on kliendi jaoks top-of-mind sektoris, kus tegutsete.

Visuaalesteetika

Kui on funktsionaalsust säilitades võimalus midagi veelgi ilusamaks muuta, siis miks mitte seda teha? Vaatamata sellele, et ilu on subjektiivne omadus, on ajas teatavad üldaktsepteeritud esteetilised ideaalid, mida edukalt ära kasutada. Kaunilt disainitud dokumendid pakuvad nii teie klientidele kui ka partneritele esteetilist naudingut ning ühtlasi lisandväärtust teie kaubale.

Kampaaniast teavitamine

Dokumentide abil saab edukalt edastada ka reklaamsõnumeid. Olukorras, kus ettevõttel käib reklaamikampaania, tundub üsnagi mõistlik teavitada sellest ka kliente, kui neile näiteks arveid edastate.

Allikas: Äripäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700