13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 lõbusat alternatiivi jõulupeole

Foto: Shutterstock
Kui teie ettevõttel ei ole soovi korraldada suurejoonelist jõulupidu, siis siit mõned soovitused, kuidas tähistada pühasid tagasihoidlikumalt ent samas lõbusalt.

1. Korraldage koledate pühadekampsunite päev

Mõnes firmas on selline päev juba traditsioon. Töötajad saavad mõnuga kanda oma lemmikuid koledaid jõulukampsuneid. Kõige koledama kampsuni konkurss tekitab elevust ja naerutab terve päeva jooksul. Tehke kindlasti fotosid ja valige kõige kolemadama kampsuni kandja.

2. Kutsuge catering lõunasööki serveerima ja korraldage mänge

Sulgege pühade ajal kontor ühel päeval paar tundi varem ja kutsuge catering serveerima sooja lõunasööki ning korraldage erinevaid mänge. Kaardi- ja lauamängud, korvpall, piljard, Alias ja muud mängud on lõbusad ning tekitavad sõbralikku konkurentsi.

3. Anneta peo asemel heategevusele

Uuri välja, milliseid heategevusi Sinu kolleegid toetavad või annetage nendele heategevustele, millega teie ettevõte tegevus on seotud. Pühade ajal on rohkem esiplaanil silmaga nähtav annetamine. Töötajad näevad meeleldi, kuidas fuajees või puhkeruumis kasvavad toidu, kinkide, riiete ja majapidamistarvete kuhjad.

4. Lõuna töötajate omavalmistatud toiduga

Paljudele meeldib oma söögitegemiseoskusi näidata. Selline söömaaeg võib olla pidulik sündmus, eriti kui sinna juurde kuulub mõni muu siin mainitud alternatiividest, näiteks anonüümne päkapikk. Eriti põnev ja oodatud on selline lõunasöök siis, kui firmas töötab eri rahvuste esindajaid, kes valmistavad oma maa köögile omaseid toite.

5. Kontori või kabineti kaunistamise võistlus

Ühes firmas moodustati pühade saabudes meeskonnad, kes kaunistasid kontori erinevad aknad. Seejärel said töötajad hääletada, millised on kolm kaunimat aknakujundust. Sarnast võistlust saab korraldada igas töökohas. Samas saavad töökoha erinevad ruumid uhkelt kaunistatud.

6. Anonüümse päkapiku kingitused

Igale osaleda soovijale loositakse ühe kaastöötaja nimi, kellele tuleks teha kokkulepitud hinnavahemikku jääv kingitus. Kingituste vahetamine võiks aset leida näiteks ühisel lõunasöögil. Kui tahta asja veel lõbusamaks muuta, siis võib anonüümne päkapikk tegutseda mitme detsembrikuu nädala vältel ning teha saajale terve hulga väikeseid kingitusi ja üllatusi (kirjakastis, töölaual, puhkeruumi peeglil). Üllatamine ilma oma isikut paljastamata on juba pool lõbust.

7. Korralda pidu muul ajal

Kuna konkurents töötajate aja, tähelepanu, energia ja panuse pärast on pühade ajal tihe, kavandab osa firmasid peo korraldamist mõnel muul aastaajal. Näiteks aprillis, juulis või septembris. Igal firmal on tähtpäevi, mida töötajad võiksid soovida peoga tähistada. Pühadevälisel ajal on ka peopaigad suurema tõenäosusega vabad ja odavamad. Toit, riietus, kaunistused ja joogid võivad olla tagasihoidlikumad ja vabamad. Lase kujutlusvõimel lennata. Isegi firma territooriumil toimuv piknik võib olla etem, kui kiirel jõuluperioodil uhke pidu ülepidutsenud ja stressis töötajatega.

8. Pea kontoripidu – aga vaikselt ja mõnusalt

Võib-olla teie ettevõtte töötajad ikkagi tahavad jõulupidu? Seda saab korraldada ka lõbusalt ja odavamalt. Kui soovid, võid valida sellise aja ja koha, et ka töötajate pered saaksid osaleda. Riietus võiks olla vaba ja mugav (ei pea ostma sädelevaid ja kalleid peoriideid), lapsed on teretulnud (ei pea otsima lapsehoidjat) – nii on kõigil hea olla. Nii lastele kui ka täiskasvanutele meeldivad nt Wii mängud ja muud võimalused võistelda väikeste auhindade eest, näiteks kaardimängud, noolemäng ja piljard. Mõni töötaja võib lastele jõuluvana mängida.

Laske fantaasial lennata!

Allikas: personaliuudised.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700