Restoranitest: Salt kui kulinaarne paabel

Restoran Salt
Restoran Salt

Restorani Salt sisse astudes võiks arvata, et oled äkitselt sattunud Itaaliasse, aga võib-olla ka Kagu-Aasiasse või Peruusse, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Tihkelt laudu täis pikitud väike keldriruum on täis inimesi ja aroome. Salt on rohkem elus kui ükski teine restoran Tallinnas. Elu jätkub sellesse ka nädala esimese poole õhtutel, kui suuremas osas söögikohtadest valitseb tühjus. Kuuldused fine dining’u peatsest surmast leiavad Saltis tugevamat kinnitust kui kusagil mujal.

Nagu vanad sõbrad

Toit valmib sealsamas keldrinurgas, lõhnad annavad teada, milline hõrgutis parajasti koka käe alt tulemas. Kelner võtab meid vastu kui sõpru, mis sest, et viimati käisin Saltis paar aastat tagasi.

Salti menüü on algusest peale pakkunud gastronoomilist tulevärki ja teeb seda ka nüüd. Kulinaarne paabel, võiks selle kohta öelda. Peruu, Laos, Rootsi, Hiina, Malaisia, Prantsusmaa, Jaapan, Itaalia, Tai – kõik on kohal. Baroklik liialdus, võiks mõni snoob õlgu kehtida, aga Salti see sobib ja nad suudavad ka kõik ambitsioonikad road naudinguliselt teostada.

Toidunaudingutele lisaks pakub Salt võimalust ka gastronoomilist sõnavara täiendada.

Kui olete restoranist restorani korduvatest tartar’idest, orsotto’dest , paté’dest ja tiramisu’dest tüdinud, minge ja tutvuge Salti karaage, tostada, poke ay shimey’ ja espuma’ga. Elamused garanteeritud.

Minu isiklik kulinaarne leksika rikastus laksa, tiradito ja calamans’i võrra, õppematerjaliks malaisiapärane vürtsikas mereannisupp laksa ja kammkarbi tiradito tšilli, granaatõuna ja calamans’iga.

Gastronoomilises džunglis aitavad orienteeruda teenindajad, kes tegelevad Saltis palju enama kui toidu toomise ja nõude viimisega. Kelner paistis päris tõeliselt meie mõnusast äraolemisest hoolivat, seda juba alates sobivaima laua valikust ja jookide soovitamisest kuni võõramaiste toidunimedega hakkama saamiseni. Kui aeg-ajalt olengi arvanud, et menüüdes võiks rohkem eesti keelt kasutada, siis seekord mitte – ümbermaailmareisi puhul oleks see asjatu ajaraisk.

Loe teisi restoraniteste: sekretar.ee/restoranitestid

Galerii

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine