Restoranitest: Mon Repos - Kadrioru kaunis klassika

Mon Repos
Mon Repos

Miski ei viita, et ühes kaunis Kadrioru renoveeritud puitvillas asub restoran Mon Repos. Pole ei silti ega avamisaegu, ometi on söögisaal õhtust õhtuni rahvast täis, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Mon Repos on korraga Tallinna noorim ja vanim restoran. Noorim sellepärast, et uksed avati alles oktoobris. Vanim aga selle pärast, et avamise asemel võiks öelda ka taasavamine - ka aastatel 1921-1922 tegutses samas majas restoran Mon Repos. 1870. aastal suvemajaks ehitatud villa on olnud kodu mitmele kohvikule-restoranile, kogunud kuulsust kabaree ja kasiinona. Vahepeal tundus, et kauni maja elu on läbi, oli teine õige räämas. Nüüd aga on ta oma kunagise hiilguse tagasi saanud.

Mon Repose taaselustaja on Sparkling Group, kellele kuuluvad restoranid Tschaikovsky, Bocca, Chedi, La Bottega, Ö ja Kaks Kokka. Köögi eest kannab hoolt restoranis Tchaikovsky ja Bocuse d´Ori kokavõistlustel kuulsust kogunud Vladislav Djatšuk, nii et eeldused kiirelt linna parimate hulka tõusta on olemas.

Inspiratsioon Kadrioru kuldajastust

"Kadrioru kuldajastust kantud köök," lubab menüü. Inspiratsiooni kuldajastu taaselustamiseks on peakokk leidnud vanadest kokaraamatutest, aga ka luulest: vanim allikas on 15. sajandi kokaraamat, kust pärineb linnumaksa paté retsept, magustoit nimega "Ananass šampanjas" on inspireeritud Igor Severjanini luuletusest. Klassika ei vanane: 1901. aastast pärit retsepti järgi valmistatud siidrileemes tuurafilee pakkus eriliselt hõrke maitsekombinatsioone, Severjaninist inspireeritud "Ananass šampanjas" inspireeris mind aga omakorda taasavastama Severjaninit.

Mon Repose road on mõnevõrra lihtsamad kui Djatšuki senine looming restoranis Tchaikovsky, kuid sugugi mitte vähem maitsvad või vähem ilusad. Endiselt valitsevad puhtad maitsed, viimistletud välimus, fantaasiarikkus, tehniline meisterlikkus.
Alumisel korrusel saab tellida menüü järgi, ülakorrusel pakutakse 4- ja 6-käigulist degustatsioonimenüüd. Kuigi koduleht lubab alumise korruse põhisaalis "mõnusat äraolemist keset kiiret argipäeva", ei tasu seda väga täht-tähelt võtta - ei menüüs ega miljöös pole midagi argipäevast, tegemist on tippklassi roogade ja vägagi erilise atmosfääriga.

Teeninduse kitsaskohad

Mitte just tõrvatilgaks meepotis, kuid häirivaks asjaoluks siiski osutus aga teenindus, meie restoranide igipõline kitsaskoht. Tütarlapsed on püüdlikud ja ilmselgelt on neid ka koolitatud, aga kõik ei püsi veel meeles. Näiteks see, et laudkonnalt ei või tellimust küsima minna siis, kui kahest külastajast ühte parajasti lauas ei ole. Või see, kumb sööjatest tellis supi ja kumb salati. Ja kas joogisoovi on juba küsitud või tuleb seda veel teha.

Mõnevõrra probleemseks osutus ka restoranist lahkumine. Ei, mitte ainult sellepärast, et hubasest meeleolust oleks raske lahti rebida, vaid hoopiski seetõttu, et ei leidnud garderoobist oma mantlit üles ja kedagi polnud ka abiks. Imepisike ruum oli tihkelt üleriideid täis ja nende seast oma üles leida oli vaat et võimatu. Lõpuks muidugi leidsin, kuid pidulik meeleolu oli selle ajaga üpriski argiseks vajunud.

Loe teisi restoraniteste: sekretar.ee/restoranitestid

Galerii

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine