5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saavuta eesmärgid nutika äpi abil

Foto: Pixabay
Parim viis eesmärkide saavutamiseks on need üles kirjutada ja siis neid regulaarselt vaadata. Nutiajastul kasutavad paljud meist rakendusi ja teenuseid märkmete tegemiseks. Üks populaarsematest on Evernote. Lisaks on rakendusi, mis on loodud just heade harjumuste kinnistamiseks või halbadest vabanemiseks.

iOS platvormil ehk iPhone’idel on üks tuntumatest nn eesmärkidel silma peal hoidmise rakendustest Stride. Suur hulk Androidi eelistajaid kasutavad GoalTrackerit või HabitHubi. Mõlemal platvormil on saadaval ka Coach.me.

Kõigi nende tööpõhimõte ja kasutamine on suuresti sama – rakendused lubavad luua erinevaid eesmärke ning tegevusi nende saavutamiseks. Neljast rakendusest tõuseb oma terviklikkusega esile Coach.me, mis võimaldab tasuta äpi kõrvale osta ka kuupõhist coachingut – päris inimese nõuandeid, kes aitab seatud eesmärke saavutada. Keskendume hetkel aga rakendustele endile.

Kõik neli rakendust võimaldavad kirja panna erinevaid tegevusi, püstitada eesmärke ning pakuvad meeldetuletusi. Et rakendust kiiresti kasutama hakata, saab kasutada eelseadistatud tegevusi nagu näiteks sportimine, tervislikult söömine, vee joomine või meditatsioon.

Kui tavaliselt on enamus eesmärke seotud millegi tegemisega, siis võivad rakendused aidata ka millestki loobuda – näiteks suitsetamisest või liigsest alkoholi tarbimisest. Kui aga soovid hoopis unikaalset harjumust kinnistada, saad selle ka ise rakendusse kirja panna.

Erinevalt ülejäänud kolmest on Coach.me-l ka sotsiaalne aspekt. Teenusel on üle maailma väga palju kasutajaid, kellega saad oma edusamme jagada ning teineteist innustada. Samuti saad küsida nõu, kuidas eesmärkide poole veelgi edukamalt püüelda. Kui soovid aga vabaneda negatiivsest harjumusest, näiteks alkoholist, siis saad keelata tegevuse jagamise – sinu Coach.me sõbrad seda ei näe.

Olgu tegemist Stride’i, GoalTrackeri, HabitHubi või Coach.me-ga – kõigi kolme eesmärk on lihtne ja samas võluv. Üleskirjutatud eesmärgid ja neil silma peal hoidmine aitab oluliselt kaasa nende saavutamisele.

Uusaasta lubadused on antud, kuid endale võib lubadusi anda iga päev – tuleb need vaid kirja panna ja täitma asuda.

Allikas: Elisa

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700