16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus Eesti ihaldusväärseim tööandja 2017

CV Keskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid taaskord Eesti hinnatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased enim töötada sooviksid. Viimasel viiel aastal neli korda esikohal olnud Eesti Energia jäi edetabeli etteotsa ka sel aastal, esikolmikusse lisandus ka uus tulija.

„CV Keskus.ee algatatud traditsioonilisele Eesti ihaldusväärseima tööandja uuringule andis tänavu panuse üle 6000 osaleja,” ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks ehk ettevõtteks, kus Eesti tööotsijad enim töötada sooviksid, valiti Eesti Energia, keda on viimastel aastatel suutnud esikohalt tõugata vaid Skype, olles ihaldusväärseim tööandja aastal 2014.”

Eesti Energia edu taga näevad töövõtjad Henry Auväärti sõnul häid karjäärivõimalusi ettevõttes, konkurentsivõimelist palgataset ja töötajatele usaldatud suurt vastutust. „Eesti tööturul liiguvad kogemused – nii head kui halvad – tööandjatega väga kiiresti, seega on Eesti suurima tööandja tegemistest teadlikud tuhanded Eesti töötajad, kelle tutvusringkonnas on mainitud tööandjaga mõni varasem kogemus,” sõnas Henry Auväärt. „Eesti ihaldusväärseima tööandja järjekordne tiitel näitab seda, et Eesti Energia on suutnud luua tugeva kuvandi paljude tänaste, endiste ja ka tulevaste töötajate silmis.”

„Usun, et üks olulisemaid põhjusi, miks inimesed Eesti Energias töötada soovivad, on see, et Eesti Energia teeb Eesti jaoks vajalikku tööd, millega loob väärtust kogu riigile,” ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, kes lisas, et tema meelest on hea palga kõrval vähemalt sama oluline, et Eesti Energia on väga kiiresti arenev ettevõte ja inimestel, kes soovivad ka ise areneda, on selleks suurepärased võimalused. „Tööstuse digiteerimine, energiatootmise keskkonnamõjude vähendamine, targa elektrivõrgu arendamine või Läänemere energiaturgudel kasvamine on vaid üksikud teemad meie igapäevastest põnevatest väljakutsetest. Pöörame töötajate arengule ka väga süsteemset tähelepanu, tagades sellega organisatsioonisisese järelkasvu ja piisava kompetentsi. Samuti oleme juba mitmendat aastat olnud üks enim praktikakohti pakkuv ettevõte Eestis. Nii saame tööturule tulevate noortega otse lähemalt tuttavaks ja kaasame tublimad ka kohe oma meeskonda,” rääkis Hando Sutter.

Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras tänavu Telia ja kolmandaks tõusis Swedbank, kes möödus esimest korda viimase viie aasta sees nii Transferwise’ist kui Skype’ist.

Telia Eesti personalidirektori Janika Kuusiku sõnul on Telia jõudmine ihaldusväärsete tööandjate esiotsa tõeliselt oluline. „Usume, et suurepärane kliendikogemus saab tugineda üksnes suurepärasele töötajakogemusele. Meie inimeste silmis on Telia huvitav ja edukas uue põlvkonna telekomiettevõte, millel on palju pakkuda inimesele, kes tahab tööalaselt kasvada,” lisas Janika Kuusik.

Swedbanki personalijuht Ülle Matt leidis, et tööandjat peab juhtima vastutustunne oma töötajate suhtes. „Peamine võtmesõna on oma inimeste väärtustamine. See kätkeb endas nii hoolivat juhtimist, töise ja isikliku elu tasakaaluga arvestamist, töötajate arengusse panustamist kui ka inimeste tunnustamist tehtu eest. Ühtlasi peame oluliseks inimeste kaasamist – nii oma igapäevases äritegevuses kui ka selles, kuidas panustame Eesti ühiskonda. Need on kandvad ideed, mis peegelduvad Swedbanki juhtimispõhimõtetes ja on meie juhtide tegevuse kaudu integreeritud igapäevatöösse. Kõik inimesed ootavad hoolimist oma tööst, elust ja karjäärist, tunnustamist ning võimalusi kaasa rääkida ja kaasa teha,” lisas Ülle Matt.

Nooremate kui 35-aastaste töövõtjate seas võttis eelistatuima tiitli tänavu Skype’ilt üle samuti Eesti Energia, kes on niisiis tugevdanud oma mainet ka uue põlvkonna töötajate seas. Teisele kohale valiti noorte töötajate poolt Skype, kolmandale Swedbank, neljandale Transferwise ja viiendaks Telia Eesti.

Uuringust selgus, et Eesti ihaldusväärseimateks tööandjateks pidasid töövõtjad ettevõtteid, kus on konkurentsivõimeline palgatase, võimalused areneda ja karjääri teha ning juhtimisstiil on läbipaistev ja aus. Negatiivselt mõjutavad ettevõtte mainet enim juhtimisvead ja töökoha ebastabiilsus. Tööandja hea maine aitab kokku hoida ka värbamisel – kehva mainega tööandja peab talendi palkamisel pakkuma märkimisväärselt kõrgemat palganumbrit, mis aga ei taga ka siis töötaja soovi taolise ettevõttega liituda.

Uuringusse andis oma panuse enam kui 6000 vastajat üle Eesti eri vanuserühmadest. Lisaks parimatele tööandjatele arvestati edetabeli koostamisel ka negatiivset tagasisidet ehk töövõtjad andsid teada ka ettevõtetest, kuhu nad mitte kunagi tööle ei läheks.

Allikas: CV Keskus.ee

1. (1.) Eesti Energia AS

2. (3.) Telia Eesti AS

3. (5.) Swedbank AS

4. (2.) Skype Technologies OÜ

5. (4.) Transferwise Ltd Eesti filiaal

6. (6.) AS Tallink Grupp

7. (11.) ABB AS

8. (7.) OÜ Playtech Estonia

9. (8.) AS LHV Pank

10. (9.) AS SEB Pank

11. (-) Elisa Eesti AS

12. (14) Nortal AS

13. (12.) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)

14. (16) Microsoft Estonia OÜ

15. (10.) Riigikogu

16. (17.) AS Merko Ehitus Eesti

17. (-) Pipedrive OÜ

18. (19) Kalev AS

19. (-) Tartu Ülikool

20. (-) Kaubamaja AS

Edetabelist on välja kukkunud Eesti Kaitsevägi (mullu 13.), Eesti Rahvusringhääling (15.), Eesti Pank (18.) ja Ericsson Eesti AS (20.). Uued tulijad on Elisa Eesti AS, Pipedrive OÜ, Tartu Ülikool ja Kaubamaja AS.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700