8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima sekretäri tiitlivõitjate elu täna ja meenutused konkursist

Konkursi EESTI PARIM SEKRETÄR kolme viimase aasta tiitlivõitjad vasakult: Külli Vilepill (2015), Taivi Pindis (2016) ja Heidi Pähn (2014).
Juba kuuendat aastat järjest korraldab Baltikumi suurim kontoritarvete müüja Officeday üleriiklikku konkurssi Eesti parima sekretäri välja selgitamiseks. Sellel aastal toimub valimine koostöös Sekretar.ee-ga.

Eesti parim sekretär selgub 25.aprillil Tallinna Kultuurikatlas, Äripäeva ja Sekretar.ee poolt korradataval konverentsil SEKRETÄRIDE PÄEV 2017 "Enesekindlalt kevadesse!".

Võtsime ühendust viimase kolme aasta tiitlivõitjatega, et küsida, kuidas neil läheb, millega nad täna tegelevad ja millised on nende muljed konkursil osalemisest.

Kogemusi jagavad parim sekretär 2016 -Taivi Pindis, parim sekretär 2015 - Külli Vilepill ja parim sekretär 2014 - Heidi Pähn.

Taivi Pindis

TAIVI PINDIS

Eesti parim sekretär 2016

Vanus: 29

Töökoht:

Premia Tallinna Külmhoone AS, juhatuse ja turunduse assistent

Kuidas sattusid parima sekretäri valimise konkursile?

Eesti parima sekretäri konkurss jäi mulle juba varasematel aastatel silma, kuid tol ajal ma sekretärina ei töötanud ning osaleda ei saanud. Kui taaskord konkurss välja kuulutati, tekkis kohe soov kandideerida. Esialgu küll kahtlesin, et kuidas ma end ise osalejaks pakun. Kas ma ikka olen selle vääriline ja mida kolleegid ja tuttavad arvata võivad. Kui aga oma plaanist töö juures rääkisin, julgustati mind osalema. Ja nii sattusingi konkursile.

Mis on kõige meeldejäävam konkursil toimunust?

Meenub kohe võistluspäev. Palju põnevaid ülesandeid, sai joosta, smuutisid valmistada ning end ametialaste ülesannetega proovile panna. Nagu sekretäridele kohane, tuli väga erinevates olukordades hakkama saada. Teine hetk muidugi võit - seda ei ole võimalik sõnadega edasi anda! Ei saa mainimata jätta ka meie toredat seltskonda. Üleüldse kogu protsess oli väga meeleolukas.

Mida Sa konkursil osalemisest kõige rohkem õppisid?

Õppisin oma tugevusi ja nõrkusi hindama ning end proovile panema. Teadmata, kas ja kuidas suudan antud ülesannetega toime tulla. Kõige õpetlikumaks pean meedia ning avaliku esinemise kogemust. Kuigi olen suhtleja ning üsnagi enesekindel, veab kaamera ja kuulajate ees närv alt.

Kas julged konkursil osalemist soovitada ka teistele sekretäridele-juhiabidele ja miks?

Muidugi soovitan osaleda ja ka meestel! Elu tuleb huvitavaks elada ja alati põnevatest tegevustest kinni haarata. Milleks elada igavat elu. Igaüks leiab konkursilt midagi enda jaoks. Saadud tutvused, tähelepanu ja kogemused on hindamatud. Lisaks suur hulk vahvaid auhindu ja kingitusi :). Võistluse käigus on võimalus end tööturul nähtavaks teha või oma tööandjat reklaamida. Kaotada ei ole midagi, vaid võita!

Kas konkursi võitmine tõi Sinu ellu mõne muutuse? Kuidas kolleegid reageerisid?

Olen saanud terve aasta olla parim sekretär :)! Konkursi võit on toonud minuni vahvaid inimesi ja uusi tutvusi, ka veidi kuulsust ja hüüdnime “parim sekretär”. Mind tutvustades kuulen pidevalt oma nime järel tiitlit „Taivi on aasta sekretär“. Oleme kolleegidega justkui üks suur pere, seetõttu teadsid paljud juba samal õhtul võidust. Järgmise päeva hommikul edastas meie juht kõigile töökaaslastele meili teel info ja tunnustuse.

Loe konkursi võidujärgset intervjuud Taivi Pindisega.

Külli Vilepill

KÜLLI VILEPILL

Eesti parim sekretär 2015Vanus:

47Töökoht konkursi hetkel:

Sihtasutus Virumaa Kompetentsikeskuse assistent ja Tallinna Ülikooli Rakvere kolledži õppekorralduse spetsialist Töökoht täna:

Tallinna Ülikooli Rakvere kolledži õppekorralduse spetsialist

Kuidas sattusid parima sekretäri valimise konkursile?

Oli 2015.aasta märtsikuu. Ühel hommikul konkursi reklaami märgates jäi mu pilk sinna küll pidama, kuid mõte kaugemale ei liikunud. Reklaam sai sujuvalt edasi scrollitud. Juhuse tahtel jäi sama kuulutus silma ka mu kolleegile, kes selle soovitusena mulle edastas. Peagi lisandus temale veel paar tudengit/vilistlast (töötan kolledžis), kes soovitajatena taaskord mõista andsid, et võiksin osaleda. Sealt ma esmase tõuke sain. Olin rõõmus, et mind on märgatud ning konkursil osalemise vääriliseks peetud. Soovitused mõjusid kui tunnustused varasemalt tehtud tööle ning ühtlasi julgustasid konkursil osalema. Ei saa öelda, et seda tõuget soovitajailt oodanud oleks, kuid see sai otsustavaks konkursi tingimustega tutvumisel ning kandidatuuri üles seadmisel.

Mis on kõige meeldejäävam konkursil toimunust?

Tegelikult oli kogu võistlusperiood meeldejääv. Tagant järele tõden, et andes võistluspisikule sõrme, haarab see sind täielikult endasse. Olin kindel, et sellelt karussellilt ma enne maha ei astu, kui see on tiirlemise lõpetanud. Kuid eesmärgiks polnud sugugi mitte võit (ma ei osanud seda uneski näha ega loota!), vaid protsessis kaasa löömine ning selle lõpuni läbimine. Justkui tõestus enesele, et ma saan hakkama. Eneselegi ootamatult saabus minusse üllatavalt palju värsket energiat ning tegutsemistahet. Argipäevast kadus rutiin ning elu sai uue jume.

Võistluspäevast meenub suur ärevus ning isegi väike hirm. Eelneval ööl ei tahtnud ka uni tulla. Kuid võistluse korraldajad olid kõik kenasti läbi mõelnud. Konkursiks valitud stuudio oli õdus ning õhkkond meeldiv. Päev oli küll pikk ja sisutihe, kuid korraldajad olid selle oskuslikult seadnud nii, et ametioskused said testitud vaheldumisi meeleolukate tegevustega. Nii saime endale kauni jumestuse ning fotosessiooni, et siis võistlustulle astuda. Sekretäri kandidaadid olid sõbralikud ning heatahtlikud üksteise suhtes. Tigedat konkurentsi ei tajunud viimase võistluspäevani välja. Üksteist julgustati ning toetati, seda ka vahetult enne viimast võistlusvooru - konverentsil publiku ette astumist.

Mida Sa konkursilt kõige rohkem õppisid?

Mul on väga hea meel, et konkursil osalesin. Eneselegi ootamatult tajusin, et minus on peidus „varumootor“, mis käivitub äärmisel vajadusel. Avastasin omadusi, mille olemasolus kahtlesin või arvasin endas mitte olevat. Minu jaoks ebamugavaim ülesanne konkursil oli videointervjuu. Mulle pole kunagi meeldinud kaamerad ega avalik esinemine. Kuid ka see ülesanne sai ladusalt läbitud. Üks mu kolleegidest ütles videot järele vaadates, et kui oma silmaga ei näeks ega kõrvaga kuuleks, siis ei usuks, et mina seal räägin. Ta teab, kuidas pelgan kaameraid ning avalikku esinemist. Seega kõigega saab hakkama, kui piisavalt tahta ja pingutada. Ja kui ei õnnestu esimesel korral, siis järgmisel korral õnnestub … või kui ei õnnestu, oled kogemuse võrra rikkam ning julgem taas proovima kuni õnnestub. Seega olen õppinud vastu võtma väljakutseid, mis ehk ebameeldivad/rasked tunduvad, kuid mille läbimisel tajud, kuidas arened ning enesekindlust juurde saad.

Kas julged konkursil osalemist soovitada ka teistele sekretäridele-juhiabidele ja miks?

Jah, ma kindlasti soovitan osaleda. Pole vähimatki põhjust, miks peaks kahtlema või kahetsema. Ka ei usu, et seda mu tollased kaasvõistlejad teeksid. Konkurss jättis mu ellu toreda mälestuse, mis ikka ja jälle sekretäride päeva saabudes meelde tuleb. Pane end proovile ning astu pikk ning sirge samm oma arengu teel edasi. Sammu astudes saad juurde enesekindlus ning julgust üha uusi ning julgemaid katsetusi teha. Ära karda ebaõnnestumisi – igast võimalikust libastumisest õpid ning ka seeläbi tugevned. Oluline ei ole lõppresultaat tipus vaid mugavustsoonist väljumine ning tajumine, et oskad ja suudad kui piisavalt soovid. Ka ei tasu unustada, et võimalusi, mis elu pakub, tuleb kohe kasutada. Midagi siin elus ei ole jääv ning kindlalt püsiv. Elu muutub ning sina koos sellega. Lisan näite minu kulgemisest. Kui ma kaks aastat tagasi parima sekretäri konkursil poleks osalenud, siis nüüd mul selleks võimalus puuduks. Minu ametinimetus sellele konkursile enam ei sobiks. Paraku igale ametile taolisi konkursse ei korraldata. Seega minu võimalused oleks tänaseks läbi. Olen rõõmus, et õigel ajal tegutsesin ning saan nüüd mälestusi jagada, mis südame soojaks teevad. Haara kohe võimalustest, mida elu sulle pakub ning tunne rõõmu, et oled neisse oodatud!

Kas konkursi võitmine tõi Sinu ellu mõne muutuse? Kuidas kolleegid reageerisid?

Ma ei saa öelda, et seoses konkursiga mu elus midagi „käega katsutavat“ muutunud oleks. Küll on muutumine minus endas. Liikumine enesekindluse poole. Usk iseendasse ning teadmine, et saan hakkama ka esmalt keerulisena näivas olukorras. Muidugi meenutan konkursi võitu suure heldimusega. See jääb hinge ja ei kao ilmselt kunagi. Pole võimalik unustada emotsioone, mis mõneks päevaks sind pilvedesse tõstnud. Õnnesoove saabus kõikjalt – kolledži tudengitelt, vilistlastelt, headelt sõpradelt, tuttavatelt jne. Muidugi olid õnnelikud ka pereliikmed ning teised lähedased. Kaasaelajaid oli palju ning enamuses nendega oli elu mind mingil perioodil kokku viinud. Võidu saabudes võeti ühendust ka nende poolt, kellest kaua polnud kuulnud. Enesetunne oli fantastiline. Peale tiitli võitu sain oma postkasti häid sõnu ning õnnitlusi ka täiesti võõrastelt inimestelt (konverentsil osalejatelt). See kõik tegi südame soojaks ning olemise õnnelikuks. Need emotsioonid võivad küll veidi tuhmuda, kuid ei unune iial. Kallid kolleegid toetasid mind kogu võitlusperioodi. Kolm neist oli võistluspäeval ka minuga kaasas. Väga hea ning toetav oli tajuda, kui „omad“ finaalis kaasa elavad. Suur rõõm oli koos nendega rõõmusõnum vastu võtta. Võidule järgneval päeval tähistasime parima sekretäri tiitli võitu juba kogu kollektiiviga. Soojad kallistused, õnnesoovid ning kiidusõnad rikastasid päeva algusest lõpuni ning neid jätkus ka järgmisteks päevadeks. Rõõm oli ühine. Meie kollektiiv on küll väike, kuid alati üksteist hoidev ning toetav. Tänu neile olengi jõudnud sinna, kus end rahulolevana tunda.

Loe konkursi võidujärgset intervjuud Külli Vilepilliga.

Heidi Pähn

HEIDI PÄHN

Eesti parim sekretär 2014Vanus:

28

Töökoht konkursi hetkel: konkursi hetkel täitsin ma Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvaheliste suhete osakonna juhi abi rolli.Töökoht täna:

hetkel tegutsen mikroettevõttes HeiDisain (www.heidisain.com), kus olen loominguline juht ja graafiline disainer ning abiks erinevatele äridele visuaalsete identiteetide loomisel. Oma ettevõtte lõin juba tegelikult 2014. aasta suvel, kuid täiskohaga pühendusin sellele alles selle aasta jaanuari lõpus.

Kuidas sattusid parima sekretäri valimise konkursile?

Parima sekretäri konkursile sattusin ma pooljuhuslikult läbi facebooki, kui üks mu tuttavatest antud konkursil osales. Arutasin osalemist oma toonase juhiga ning otsustasime, et see oleks heaks kogemuseks ja kindlasti tasuks seda teha. Kuna ma olen alati tahtnud end proovile panna ja erinevaid asju kogeda, siis ei olnud otsustamine eriti raske.

Mis on kõige meeldejäävam konkursil toimunust?

Konkurss oli tervikuna väga meeldejääv, kuid kõige kirkama mälestuse jättis finalistide vaheline võistluspäev, kus lisaks toredatele ülesannetele oli võimalus kohtuda äärmiselt huvitavate ja meeldivate inimestega, kes võistlesid sama tiitli nimel ning nendega, kes olid korraldusmeeskonnas.

Mida Sa konkursilt kõige rohkem õppisid?

Ma ise arvan, et ma õppisin terve konkursi jooksul ennast paremini tundma ja oma võimeid paremini hindama. Muidugi oli konkurss minu jaoks ka positiivselt veidi üllatav, kuna kõik sujus väga hästi, nii kaasvõistlejad kui ka korraldajad olid sõbralikud ja siirad ning üldse oli kogu protsess hästi üles ehitatud, andis emotsionaalselt palju head juurde.

Kas julged konkursil osalemist soovitada ka teistele sekretäridele-juhiabidele ja miks?

Loomulikult julgen soovitada. Ma ise arvan, et see oli üks huvitavaim ja põnevaim kogemus, mis ma kunagi läbi teinud olen. Mulle väga meeldisid kaasvõistlejad ning see, et me suutsime erinevatel teemadel samastuda ning sarnastele igapäevatöös ette juhtuvatele probleemidele lahendusi leida, seda enam, et tihti ei satu oma ametikaaslastega suhtlema. Eriti, kui oled sekretär-juhiabi väikesemas üksuses või ettevõttes.

Kas konkursi võitmine tõi Sinu ellu mõne muutuse? Kuidas kolleegid reageerisid?

Ma ei oska öelda, kas konkurss otseselt minu ellu muutusi tõi, kuid kaudselt kindlasti. Kõik juhtub alati põhjusega ning iga kogemus on millegi tulevase jaoks kasulik ja toob ellu vajalikud muutused.Rakendasin võistlusest saadud teadmised oma töösse ning kindlasti jäin tänu sellele ka rohkem oma kolleegidele ja juhtidele silma, kes olid mulle valmis sisulisemaid ülesandeid andma.

Loe konkursi võidujärgset intervjuud Heidi Pähnaga.

TULEKUL KONKURSS „EESTI PARIM SEKRETÄR 2017“!

22.märtsil kuulutame välja konkursi osalemise info ja tingimused. Kõik sekretärid, juhiabid, assistendid ja juhiabid on lahkesti oodatud konkursist osa võtma.

Eesti parima sekretäri konkurssi korraldab Baltikumi suurim kontoritarvete müüja Officeday koostöös Sekretar.ee-ga. Soovid olla kursis konkursil toimuvaga? Telli oma mailile sekretar.ee uudiskiri.

Selle aasta parim sekretär selgub 25.aprillil Tallinna Kultuurikatlas, Äripäeva ja Sekretar.ee poolt korraldataval meeleolukal konverentsil SEKRETÄRIDE PÄEV 2017 „Enesekindlalt kevadesse!“.

Konverentsikava ja registreerimisinfo leiab SIIT.

Kevadkonverents SEKRETÄRIDE PÄEV 2017 toimub 25.aprillil Tallinna Kultuurikatlas.
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700