5. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas püüda tulemusi kogu töönädala vältel? 7 nippi, mida kohe kasutusse võtta!

Foto: pixabay.com
Esmaspäevane tööpäev on seljatatud – näib, justkui pool võitu on juba käes! Kas nüüd tikuvad pähe mõtted eesootava nädalavahetuse energialaengu ootusest? Võib-olla peaksime inimestena lõpetama igavesed ootused reedeks, soojemaks suveks, puhkuseks ja homseks. Suur osa ajast kaob käest just pidevate ootuste, ootamise tõttu. Ent millega kohe täna algust teha, et töö oleks kogu nädala vältel tulemuslikum ning meel kirgas esmaspäevast pühapäevani?

1. Tekita iseendas adrenaliin eesmärgistamise teel. Küsi endalt eesmärke seades küsimus, mida teen mina täna, et areneda nii heaks ja õnnelikuks inimeseks kui võimalik. Sea eesmärke järgmiseks päevaks kas õhtul või kohe hommikutundidel enne tööpäeva algust. Eesmärgid võivad olla otseses seoses tööülesannetega, ent võivad olla ka töö produktiivsust toetavad. Näiteks, täna ma naeratan kõikidele klientidele, täna ma sõlmin 12 lepingut, täna ma kandideerin soovitud uuele töökohale. Sea oma eesmärkidele ka tähtaegu, ent mitte utoopilisi – eeldatavasti ei ole soov tekitada endale lisastressi tähtaegade nimel maratonide jooksmisega. Lisa juurde preemiad eesmärkide täitmise eest või tekita mõnest eesmärgist uus igapäevarutiin. Lisaks pea meeles, et ka väikesed žestid ja eesmärgid võivad pikemas perspektiivis olla vägagi tulemuslikud.

2. Räägi oma eesmärkidest kolleegidele, sõpradele või pereliikmetele. Kui need on juba välja öeldud, siis ei ole sul kusagile põgeneda! Ei ole saladus, et mõne aja pärast hakatakse huvi tundma, kuidas sul eesmärkide täitmisega läheb – lisamotivatsiooniallikas on garanteeritud!

3. Sa ei ole enam peatselt tulemuslik, kui sead endale 20 ülesannet ühe päeva peale. Ole realistlik. Sea endale näiteks viis eesmärki, mis võtavad rohkem aega kui 20 minutit, ning piirdugi sellega. Nendest viiest eesmärgist võid luua koguni mitu tasandit – millised 2-3 eesmärki on sealt kõige prioriteetsemad ja kiireloomulisemad?

4. Tööta lühemates ja intensiivsemates ajaplokkides. Peaaegu nagu intervalltreening. Võta ka tööpäeva kestel mõttetööst väike paus – kuula näiteks rahustavat muusikapala ja jätka seejärel tööga. Su mõistus vajab peale füüsilise toidu ka vaimset toitu, seega paku talle seda.

5. Töö tulemuslikkus on mõistagi seotud ka inimese energiatasemega, sealhulgas toitumis- ja sportimisharjumustega. Lisaks sellele aga proovi pühendada vähemalt 60 minutit päevast pärast tööpäeva tegevusele, mida sulle töövälisel ajal teha meeldib. Olgu see mõni sportlik tegevus, maalimine, joonistamine, kitarrimäng, kohtumine sõpradega või midagi muud, mis su energiavood avab.

6. Ära seisa muutustele vastu. Mine ka tööatmosfääris muudatusettepanekute vooluga kaasa – proovi uusi lähenemisi ning ära seisa vastu üksnes seepärast, et „alati on asi niiviisi toiminud”.

7. Kõiki tabab mingil hetkel laiskus. Tekita endale mõtteis nimekiri laiskuse peletajatest, mis sinu puhul toimivad. Näiteks laiskuse ja hajameelsuse tipphetkel võta mõni minut ja tee oma töölaud või töökoht korda. Efektiivsem tegutsemine tuleb kergemini siis, kui ei pea poolt hommikut töövahendite otsimise peale kulutama.

Oluline on säilitada distsipliin, ent läheneda samal ajal ka eeltoodud tegevustele mänguliselt. Kui su sammud ja tegevused on läbimõeldud ja oskad enda tulemuslikkust ka märgata, hinnata juba tänases päevas, siis saad endale hakata seadma uusi väljakutseid ja teha iga päev algust millegi uuega.

Allikas: CV-online

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700