15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus trend: kolm pildirakendust, mis fotod palju koledamaks muudavad

Tele2 mast Glitche rakendusega.
Nutitelefoni rakendustepoodidest leiab tuhandeid fotorakendusi, mis teevad pildid ilusamaks. Neile vastukaaluks on aga nüüd tekkinud uus sotsiaalmeediatrend postitada võimalikult koledaid fotosid. Tele2 tootedirektor Katrin Aron kirjeldab moega kaasaskäijatele kolme rakendust, mis annavad piltidele ja videotele tõeliselt eemaletõukava välimuse.

BitCam lubab muuta fotod sakiliseks ning tükiliseks, luues sellega vanamoelise välimuse.

„Vanamoelised filtrid on väga populaarsed ja need võivad pildid väga ägedateks muuta, kuid BitCam keerab vindi üle, muutes pildid raskesti hoomatavaks ja andes neile üleüldiselt halva välimuse,” rääkis Aron.

Glitche lubab luua fotosid, mis näevad välja, justkui oleks ekraan katki ja pilt seetõttu vigase välimusega. „Maitse asi, aga rakenduse eest tuleb maksta euro ja tulemus on küllalt halb, mis ilmselt oli ka eesmärk,” ütles Aron.

Fisheye kalasilma-objektiivid on fotomaailmas populaarsed, kuid rakenduste abil on sarnast efekti võimalik luua ka telefonikaameraga. Fisheye pingutab aga sellega kõvasti üle ja fotost, mis kunagi võis olla isegi üsna ilus, jääb alles moonutatud jubedus.

Kuidas tunda ära head rakendust?

Kuna fotorakendusi on palju, võib hea leidmine olla üsna keeruline ülesanne. Tele2 tootedirektor annab mõne soovituse, kuidas just endale sobilik pilditöötlusrakendus leida.

- Uuri, millised rakendused on populaarsed, ja loe, mida nende kohta arvatakse.

- Populaarsemad rakendused on suurema tõenäosusega ka vähemalt üle keskmise head.

- Internetist leiab ohtralt arvustusi, neid lugedes-vaadates saad vältida rakendusi, mille kohta on palju kehvi arvustusi avaldatud.

Kuula oma sisetunnet. Kui sulle tundub, et mingi filter on kole, kuigi kõik teised seda kasutavad, siis tasub sellest ikkagi eemale hoida.

Allikas: Tele2

Autor: Katrin Aron, Tele2 tootedirektor

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700